Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Yrkesrettede kurs og utdanninger

Sertifisert Sommelier

Academy Online Norway, Nettstudier
Varighet
Valgfritt studietempo
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Ikke støttet av lånekassen
Pris
29 950 NOK
Undervisningsform
Nettstudier
Neste startdato
Valgfri oppstart Se detaljer
Varighet
Valgfritt studietempo
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Ikke støttet av lånekassen
Pris
29 950 NOK
Undervisningsform
Nettstudier
Neste startdato
Valgfri oppstart Se detaljer
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Sertifisert Sommelier

Utdanningen til Sertifisert Sommelier (Vinkelner) er for deg som ønsker å bli en ekspert på vin. Ansvaret for en sommelier f.eks. innenfor restauranten er det å ha kontroll over drikkevarehåndtering, innkjøp, oppbevaring av viner, vinkartet og gjestens endelige totalopplevelse ved bordet. 

I løpet av kurset vil du lære om vin og mat i kombinasjon og om å jobbe profesjonelt med drikke. Du vil lære det grunnleggende om vindyrking, vinproduksjon, viktige vinproduserende områder rundt om i verden, klassifiseringssystemer, druer, viner og stiler samt hvordan du prøver å analysere vin gjennom en profesjonell vinsmakingsmetodikk.

Etter å ha fullført eksamen kan du søke om medlemskap hos den svenske Sommelierforeningen (SSF) for å delta i deres aktiviteter. Du har også et veldig godt grunnlag for å ta WSET Step 3-eksamenen dersom du ønsker å gjennomføre opplæringen på internasjonalt nivå.

Vinsmaking av representative vinstiler fra hele verden vil bli utført hjemme i henhold til instruksjoner. Du vil lære viktige deler angående arbeidet på restaurant eller vinbar som serveringsteknikk, kundeservice, salgsteknologi og service. Utdanningen dekker også andre drikkevarer som øl, brennevin, te og kaffe.

I Norge og internasjonalt er etterspørselen etter kompetente sommelierer stor ettersom stadig flere restauranter og hoteller satser på et bredt og variert utvalg av drinker. Vinkelnere er også etterspurt av bl.a. Vinmonopolet og de store importørene av vin, øl og brennevin som eksperter på innkjøp av riktig type drikke og sortiment, men også for å finne leverandører.

Sommelierutdanningen kobler teori med verdifull praksis for å gi deg en samlet kunnskap om vin og et helhetlig syn på sommelierfaget hvor også forretningssans og lønnsomhet er viktige komponenter. Etter fullførte studier er du godt forberedt for arbeid både i Norge og internasjonalt. Sommelierutdanningen er en bred yrkesutdanning som også åpner for andre roller i drikkevarebransjen, som innkjøpere, formenn og selgere. Du finner en detaljert pensum nedenfor.

For kontakt eller mer informasjon om Sertifisert Sommelier, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Valgfri oppstart

  • Nettstudier
  • Nettstudier

Opptakskrav/Søknad

Vi må motta din påmelding skriftlig via kontaktskjemaet. Angi hvilken yrkesutdanning eller kurs du viser til. Velkommen til å registrere deg og la din vellykkede reise starte med oss!

Hvis du har spørsmål før du registrerer deg, kan du kontakte Academy Online her.

Kostnader

Kursavgiften for utdanningen er 29 950 NOK inkl. mva. Forskuddsbetaling mot faktura på 5990 NOK inkl. mva. per modul eller hele utdanningen mot én faktura. Delbetaling over 12 måneder á 2704 NOK/måned.

Det tilkommer også innkjøp av viner til et beløp fra rundt 6000 NOK og oppover, avhengig av hvilken prisklasse du velger for respektive vin.

Prisen inkluderer

  • Skjermopptak av foredrag samt bilder
  • Øvingsoppgaver
  • Innleveringsoppgaver
  • Kontinuerlig støtte via e-post og forum
  • Utstedelse og utsendelse av sertifikat/diplom

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Sertifisert Sommelier.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
Academy Online Norway
Haakon VII's gate 6
0161 Oslo

Velkommen til Academy Online Norway!

Er det på tide å ta neste steg i karrieren? Academy Online tilbyr digital yrkesfaglig utdanning og frittstående kurs i ulike fag. Er det på tide å ta neste steg i karrieren ved å gå en yrkesfaglig utdanning eller ønsker...

Les mer og vis alle utdanninger ved Academy Online Norway

Highlights