Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Fagskole
Nettstudier, Skjervøy
3 år
Deltid
Støttet av lånekassen
Høst
Nettbasert med samlinger

Matteknikk

Fagskoleutdanning i Matteknikk

Er du interessert i næringsmidler og matteknikk? Kunne du tenke deg å bli mellomleder, produktutvikler, kvalitetskontrollør, inspektør eller laboratorietekniker? Ta fagskoleutdanningen Matteknikk som nettstudium på Fagskolen i Nord!

Matteknikk er et nettbasert fagskolestudium for deg som er interessert i næringsmiddelindustrien. Utdanningen går på deltid over tre år, og er godkjent av NOKUT som teknisk fagskoleutdanning. Utdanningsformen egner seg godt for deg som er i daglig arbeid, men som ønsker å studere. 

Hva lærer du om matteknikk?

Utdanningen dekker alle områder fra råvarer inn til bedriften og frem til ferdig produkt. Utdanningen omfatter råstoff-, produksjons- og ferdigvarekunnskap, mikrobiologi, produksjonshygiene, næringsmiddelkjemi, prosesslære, faglig ledelse og økonomiske fag.

Studiet består av 9 emner som gir 120 studiepoeng:

 • Yrkesrettet kommunikasjon
 • Realfaglige redskapsfag
 • LØM (Ledelse, økonomi og markedsføring)
 • Innledende kjemi
 • Generell kjemiprosess
 • Kjemi og mikrobiologi i mat med faglig ledelse
 • Trygg matproduksjon med faglig ledelse
 • Lokal tilpassing med faglig ledelse
 • Hovedprosjekt

For kontakt eller mer informasjon om Matteknikk, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Studiet kvalifiserer blant annet til stillinger i Fiskeridirektoratet, Mattilsynet og næringsmiddelindustrien. Hvis du arbeider i en bedrift som produserer næringsmidler vil studiet kunne være av stor interesse for deg og din arbeidsgiver. Utdanningen kvalifiserer for søknad om mesterbrev.

Gjennomført og bestått fagskole i matteknikk gir også mulighet for videre studier.

Opptakskrav/Søknad

 • Opptakskravet for studiet matteknikk er fullført og bestått videregående opplæring med relevante fagbrev.
 • De som ikke har fagbrev eller tilsvarende formell kompetanse kan søke med grunnlag i realkompetanse. Kontakt skolen for nærmere orientering om realkompetansevurdering.

Skolen har også løpende opptak så lenge det er ledige studieplasser. Etter søknadsfristens utløp må du kontakte skolen på e-post for søknadsskjema.

Studiefakta, Tittel m.m

Høyere yrkesfaglig utdanning i matteknikk er en to-årig fagskoleutdanning som gjennomføres som et deltidsstudium over tre år.

Opplæringa er organisert med samlinger på skolen, webinarer på nett og selvstendig arbeid og veiledning mellom samlingene. Det er tre samlinger pr termin, totalt 18 samlinger over tre år, med teori, oppgaver og laborasjoner. Hver samling tilsvarer 40 undervisningstimer. I løpet av året, utenom samlingene, gjennomføres det ukentlige webinarer på nett i egen konferanseplattform zoom.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Matteknikk.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Fagskolen i Nord avd. Prosess og næringsmiddelfag

Fagskolen i Nord avd. Prosess og næringsmiddelfag

Er du interessert i næringsmiddelindustrien, kjemiske prosesser og prosessteknikker? Fagskolen i Nord med studiested Skjervøy tilbyr fagskoleutdannelse i Matteknikk og Prosessteknikk.

Om utdanningene

Utdanningene ved Fagskolen i Nord avd. Prosess og næringsmiddelfag går på deltid over tre år, og består av en kombinasjon av samlinger, webinarer på nett og selvstendig arbeid. Mellom samlingene får du god oppfølging av lærerne, og det oppfordres til samarbeid og dialog med de andre studentene.

Begge utdanningene er NOKUT-godkjent, noe som gir rett til støtte fra Lånekassen. 

Gå rett ut i jobb etter endt utdanning

Ettersom utdanningene ved fagskolen på Skjervøy er svært praksisnære, vil du ha gode forutsetninger for å kunne gå rett ut i en relevant jobb etter endt utdanning.

Utdanningen i matteknikk kvalifiserer blant annet til stillinger i Fiskeridirektoratet, Mattilsynet og næringsmiddelindustrien, og ved endt utdanning i Prosessteknikk har du gode muligheter for arbeid i blant annet prosessindustrien og olje- og gassindustrien. 

Vis alle utdanninger fra Fagskolen i Nord avd. Prosess og næringsmiddelfag

Kontaktinformasjon til Fagskolen i Nord avd. Prosess og næringsmiddelfag

Fagskolen i Nord avd. Prosess og næringsmiddelfag

Industrivegen 2
9180 Skjervøy

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Matteknikk:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!