Fagskole

Matteknikk

Varighet
3 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Nettbasert med samlinger
Neste startdato
Varighet
3 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Nettbasert med samlinger
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Matteknikk

Fagskoleutdanning i Matteknikk

Matteknikk er et nettbasert deltidsstudium der 120 studiepoeng er fordelt over 3 år, studiet har inntil 5 ukesamlinger pr. skoleår. Utdanningsformen egner seg meget godt for personer som er i daglig arbeid.

Hvem passer utdanningen til?

Fagskolestudiet i matteknikk retter seg mot deg som ønsker å kvalifisere for stilling i næringsmiddelproduserende bedrifter som mellomleder, produktutvikler, kvalitetskontrollør, inspektør, laboratorietekniker eller selvstendig næringsdrivende.

Om utdanningen

Utdanningen dekker alle områder fra råvarer inn til bedriften og frem til ferdig produkt. Utdanningen omfatter råstoff-, produksjons- og ferdigvarekunnskap, mikrobiologi, produksjonshygiene, næringsmiddelkjemi, prosesslære, faglig ledelse og økonomiske fag.

Studiet består av 9 emner som gir 120 studiepoeng

  • Yrkesrettet kommunikasjon
  • Realfaglige redskapsfag
  • LØM (Ledelse, økonomi og markedsføring)
  • Innledende kjemi
  • Generell kjemiprosess
  • Kjemi og mikrobiologi i mat med faglig ledelse
  • Trygg matproduksjon med faglig ledelse
  • Lokal tilpassing med faglig ledelse
  • Hovedprosjekt
For kontakt eller mer informasjon om Matteknikk, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Nettbasert med samlinger
  • Skjervøy

Videre studier/jobbmuligheter

Studiet kvalifiserer blant annet til stillinger i Fiskeridirektoratet, Mattilsynet og næringsmiddelindustrien. Hvis du arbeider i en bedrift som produserer næringsmidler vil studiet kunne være av stor interesse for deg og din arbeidsgiver.

Gjennomført og bestått fagskole i matteknikk gir også mulighet for videre studier.

Opptakskrav/Søknad

  • Opptakskravet for studiet matteknikk er fullført og bestått videregående opplæring med relevante fagbrev.
  • De som ikke har fagbrev eller tilsvarende formell kompetanse kan søke med grunnlag i realkompetanse. Kontakt skolen for nærmere orientering om realkompetansevurdering.

Skolen har også løpende opptak så lenge det er ledige studieplasser. Etter søknadsfristens utløp må du kontakte skolen på e-post for søknadsskjema.

Studiefakta, Tittel m.m

Høyere yrkesfaglig utdanning i matteknikk er en to-årig fagskoleutdanning som gjennomføres som et deltidsstudium over tre år.

Organisering

Opplæringa er organisert med samlinger på skolen, webinarer på nett og selvstendig arbeid og veiledning mellom samlingene. Det er tre samlinger pr termin, totalt 18 samlinger over tre år, med teori, oppgaver og laborasjoner. Hver samling tilsvarer 40 undervisningstimer. I løpet av året, utenom samlingene, gjennomføres det ukentlige webinarer på nett i egen konferanseplattform zoom.

Det må påregnes et totalt antall arbeidstimer for studentene i deltidsstudiet på 1000 timer/år. Arbeidstimene fordeles mellom undervisning/veiledning og egenarbeid.

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader. 

Utdanningen er støttet av Lånekassen.

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Matteknikk.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
Fagskolen i Nord avd. Prosess og næringsmiddelfag
Industrivegen 2
9180 Skjervøy

Fagskolen i Nord avd. Prosess og næringsmiddelfag

Er du interessert i næringsmiddelindustrien, kjemiske prosesser og prosessteknikker? Fagskolen i Nord med studiested Skjervøy tilbyr fagskoleutdannelse i Matteknikk og Prosessteknikk. Utdanningene ved Fagskolen i Nord avd. Prosess og næringsmiddelfag går på deltid over tre år, og består av en kombinasjon...

Les mer og vis alle utdanninger ved Fagskolen i Nord avd. Prosess og næringsmiddelfag

Highlights