Viser 1-20 av 34 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-20 av 34 treff
1
2

Ta en utdanning i reiselivsledelse 

Er du interessert i en utdanning i en spennende næring i hurtig vekst? Reiselivsnæringen utvikles og antallet reisende øker år etter år. En utdanning i reiselivsledelse vil gi deg muligheter til å jobbe innenfor flere ulike retninger, enten du ønsker å fokusere på nasjonal eller internasjonal turisme. 

Opplevelsesbasert turisme er den delen av bransjen som har vokst mest de siste årene. Dette har skapt et større behov for bransjekompetanse innenfor kvalitetsopplevelser og bærekraftig reiseliv. En fremtidig karriere innen reiseliv passer godt for deg som liker nye utfordringer og uforutsigbare arbeidsdager der ytre faktorer kan påvirke dine oppgaver. 

Om utdanningen i reiselivsledelse

Det finnes flere ulike typer utdanninger innen reiselivsledelse. Du kan ta årsstudium, bachelor- og mastergrad på universitet eller høgskole, en mer praktisk rettet utdanning på fagskole, eller studere i utlandet. Det finnes med andre ord muligheter både for kortere og lengre studieløp. 

Universitet- og høgskoleutdanning 

Du kan ta en bachelorgrad innenfor reiseliv ved 7 ulike universiteter og høgskoler i Norge. Noen utdanninger retter seg spesielt mot opplevelsesbasert turisme, andre mot ledelse. I løpet av utdanningen vil du få kunnskap i emner som bærekraftig reiseliv, markedsføring, bedriftsøkonomi, reiseliv- og opplevelsesproduksjon, utvikling og innovasjon, ledelse, digital kommunikasjon og kulturforståelse. Med en fullført bachelorgrad kan du videre ta en mastergrad. 

Fagskoleutdanning 

Hvis du ønsker en praktisk rettet utdanning, kan en fagskoleutdanning i reiseliv og opplevelsesutvikling eller reiselivskoordinator passe for deg. Studiet vil gi deg bred forståelse for næringen både nasjonalt og internasjonalt, hvor sentrale emner består av blant annet kommunikasjon og formidling, ledelse og markedsføring. Hvilke praktiske oppgaver du får varierer etter hvilken utdanning du velger å ta.

Reiselivsledelse i utlandet 

Det finnes mange utdanningsmuligheter for deg som ønsker å studere reiselivsledelse i utlandet. Du kan ta bachelor- og mastergrader ved flere ulike studiesteder over hele verden. Å studere i utlandet gir deg et internasjonalt perspektiv på næringen og du får dermed gode arbeidsmuligheter både i Norge og i utlandet. 

Hvis du tar en bachelorgrad i reiselivsledelse i Norge har du mulighet til å ta en del av studiet som utveksling. Hvor og når du kan ta utveksling avhenger av hvilke avtaler den aktuelle skolen har med internasjonale institutter. Sjekk den aktuelle skolens nettsider for konkret informasjon. 

Jobbmuligheter 

Som ferdigutdannet innen reiselivsledelse finnes det mange spennende jobbmuligheter. Du kan blant annet jobbe hos:

  • Turoperatører
  • I selskaper som driver med ulike typer aktiviteter, opplevelser og event
  • I fly- og transportbedrifter
  • Hotellbransjen
  • Reisebyråer
  • Offentlige stillinger

Du kan også starte en egen bedrift innen reiselivsnæringen. 

Innenfor disse områdene kan du få ulike roller. Det kan for eksempel være innen markedsføring, prosjekt, rådgivning, ledelse, produktutvikling, administrerende arbeid og mye mer. Dette er en bransje med mange muligheter og varierte arbeidsoppgaver. 

Sammenlign
Relevante fagområder
"En veldig god skole!"

Live Lorck fra Bærum har valgt å ta en mastergrad i hotelledelse i Sveits. Vi tok en prat mellom forelesning, vinsmaking og middag i hotellrestauranten.

Les mer
– Sveits er ”Top Notch” når det ...

Victoria Synnes Rønne studerer Hospitality Management ved HIM- Business school. Hun ønsker å lære av de beste, og er storfornøyd med utdanningen i Sveits. 

Les mer
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!