Vis studentum.no som: Mobil
Viser 1-7 av 7 treff
Viser 1-7 av 7 treff
 

Ta en språkreise

Dersom du ønsker å studere språk i utlandet finnes det et hav av spennende destinasjoner. Du kan velge blant sol og strand, ski og fjell, storby, kultur og historie. De fleste språkskoler tilbyr kurstyper som dekker dine behov uavhengig av hvor mye tid du har til rådighet og uavhengig av ditt språklige nivå.

Språkreiser


Det finnes mange måter å lære seg et språk, og man kan trygt si at en språkreise slår det meste. Å leve med et språk døgnet rundt under en intensiv periode, er en unik mulighet. Nedenfor kan du lese mer om noen av kursene som tilbys.

Ungdomskurs- Å tilbringe sommeren i et annet land sammen med ungdommer fra hele verden er en bra mulighet til å gjøre noe nyttig samtidig som man får nye opplevelser, og ikke minst, venner for livet. En språkreise er en av de beste måter å reise utenlands på egen hånd for første gang. Du blir tatt godt vare på av lærere og vertsfamilie og du får prøve ut en rekke nye aktiviteter. Ungdomskursene er normalt rettet mot ungdom mellom 14 og 17 år.

Individuell undervisning/ one-to-one kurs- Dette er den mest effektive og fleksible undervisningsformen, og egner seg for de som ønsker å maksimere læringen, eller for de med behov for ekstra hjelp i forbindelse med øvrig språkkurs. Her vil du få lærerens fulle oppmerksomhet, og undervisningen legges opp etter dine forkunnskaper, forutsetninger og behov. Første skoledag tar man en individuell test som hjelper læreren med å fastsett ditt språklige nivå. Du bestemmer selv når du vil begynne og hvor mange timer per dag du ønsker. Individuelle kurs kan også kombineres med gruppeundervisning.

Intensivkurs- Intensivkurs gir en rask og effektiv innlæring av språket. Man har mellom fem og seks timer undervisning per dag, mandag til fredag. Gruppene er små, gjerne rundt seks deltagere. Også her tar man en nivåtest første skoledag. Deretter plasseres man i en passende gruppe. Kursets varighet bestemmer du selv. Dette er en av de mest populære kursene.

Språkkurs for næringslivet- I et stadig mer internasjonalt arbeidsmarked vil språkkompetanse og internasjonal erfaring veie tungt. Effektiv kommunikasjon krever gode språkkunnskaper. Språkkursene for næringslivet er intensive og skreddersydde, samt tilpasset nettopp næringslivets behov. Kursene kan foregå i små grupper eller som individuell one-to-one undervisning.

Eksamenforberdende kurs- I tillegg til rene språkkurs kan du velge eksamenskurs som forbereder deg på anerkjente språktester som for eksempel TOEFL, IELTS og Cambridge-testen.

Språkutdanning utenlands

Spesialiserte språkkunnskaper vil gi deg et konkurransefortrinn i mange yrkessammenhenger. Ved en språkutdanning på universitet eller høyskoler i utlandet, lærer man å beherske språket både skriftlig og muntlig på et høyt nivå. I tillegg gis det ofte innføring i det aktuelle landets kultur, historie og litteratur. Opptak krever gode grunnleggende kunnskaper i språket som bevises ved å bestå en språktest.

Å stå på egne ben styrker ditt personlige utviklingsaspekt og gjør deg med tiden tryggere. Du blir mer selvstendig samtidig som du får økt forståelse for og innblikk i andre kulturer og folkeslag. I et stadig mer internasjonalt arbeidsmarked, er språkkompetanse, internasjonal erfaring og ett globalt nettverk en verdifull konkurransefordel.

Språkstipend

Statens Lånekasse gir støtte til språkstudier i ikke engelskspråklige land dersom studiene varer i minst 3 måneder og har minst 15 undervisningstimer per uke. Man får da vanlig basistøtte etter Lånekassens generelle regler, hvorav 40 % gjøres om til stipend når man påbegynner gradsutdanningen. Dersom man ikke fortsetter studiene blir støtten stående som lån. Lånekassen krever normalt at kurset tas ved et universitet, men også private språkskoler vil kunne bli godkjent. Det kreves da at man tar en offentlig språkeksamen samt at skolen er godkjent av utdanningsmyndighetene.

Statens Lånekasse for Utdanning kan også gi språkstipend på inntil kr. 15 000 til studenter som kun skal ta ett mindre språkkurs. Kravet for rett til støtte er da at kurset må tas i utlandet og som direkte forberedende språkkurs i forbindelse med andre studier ved en høyskole eller et universitet i ett ikke-engelsktalende land.

Innkvartering

Innkvartering er en viktig del av språkreise opplevelsen, og de fleste språkskoler tilbyr bo muligheter hos vertsfamilier, på studenthjem/mini-campus, eller i egne/delte leiligheter.

Ett opphold hos en vertsfamilie er en fantastisk mulighet til å praktisere språket døgnet rundt, samt til å oppleve landets kultur og levesett. Du vil få både frokost, lunsj /matpakke og middag hos vertsfamilien. Man kan også søke om å få bo sammen med en venn.

Praktisk informasjon

Enkelte reisemål krever visse vaksiner. Dette gjelder spesielt for land i Sør-Amerika, Asia og Afrika. Polio-, difteri/tetanus-, og hepatittvaksine, samt malariatabletter er gjengangere. Vær også oppmerksom på om vaksinen fortsatt er effektiv dersom det er en stund siden du har tatt den. For fullstendig informasjon bør du ta kontakt med Helsetjenesten i din kommune. Enkelte vaksiner må tas i flere omganger over ett bestemt tidsintervall, så vær ute i god tid før avreise.

I lands som USA, Canada, Australia og New Zealand trenger du å søke om visum før du kan starte på ett språkkurs. Ved søknad må man betale ett gebyr. Ta kontakt med det aktuelle landets ambasade her i Norge for mer informasjon.

Sammenlign
COVID-19 – Hvordan påvirkes din utdanning?

Er du usikker på hvilke konsekvenser koronaviruset kan ha for deg som student? Vi har samlet artikler, tips og råd om dette.

Les mer her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

*