Vis studentum.no som: Mobil

Visuell kommunikasjon - Bachelor

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Oppstart: Høst - Drammen
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Visuell kommunikasjon - Bachelor

Bachelor i visuell kommunikasjon

Bachelor i visuell kommunikasjon

Har du lyst til å jobbe med grafisk design og markedsrettet kommunikasjon? Bachelor i Visuell kommunikasjon passer for deg som vil ha et kreativt yrke, liker å uttrykke deg, og som trives med både tegnesaker og datamaskin som verktøy.

Hvorfor visuell kommunikasjon?

Visuell kommunikasjon passer for deg som ønsker å jobbe kreativt, liker å uttrykke deg, og som trives med både tegnesaker og datamaskin som verktøy. Du er opptatt av grafisk design og formidling gjennom ord, bilder, farger og skrift. Kanskje liker du godt å ta bilder og manipulere dem for å få frem en spesiell følelse? Du har sjelden smarttelefonen langt unna, og du er interessert i medier og nye muligheter. Du trives både med å jobbe i grupper og alene, og du finner generelt verden, mennesker og stilarter interessante. Høres dette ut som deg, ja, da passer du inn her hos oss.

Hva slags jobb får du?

Bachelorstudiet i visuell kommunikasjon gir deg et godt grunnlag for å jobbe i design- og reklamebyråer, mediebedrifter og grafiske produksjonsbedrifter. Du kan også jobbe i informasjons- og markedsavdelinger i bedrifter og offentlige organisasjoner. Flere av designstudentene våre har startet egen bedrift.

Du vil kunne arbeide med alt fra utvikling av visuell profil, kampanjer, logoutvikling, reklame, emballasje, redesign, webdesign, responsivt design, sosiale medier, rådgivning og markedsføring.

Dette lærer du i visuell kommunikasjon

Utdanningen har hovedvekt på strategisk design gjennom praktisk arbeid og teori. Du vil blant annet få anledning til å arbeide med emballasjedesign, bedriftsprofilering, magasindesign, webutvikling og webdesign, merkebygging, markeds- og medieplan, kommunikasjonsstrategi, tekst og typografi, design- og kunsthistorie og eksterne kundeoppdrag.

Ved Universitetet i Sørøst-Norge vil du lære å utvikle en visuell identitet for bedrifter, og produkter som logo og andre designelementer. Vi ser på hvordan dette implementeres på ulike flater og kommuniseres gjennom ulike tiltak og kanaler. Du vil lære deg å forstå og lede hele designprosesser, som inkluderer utvikling av strategi, design og produksjon, samt se nytten i tverrfaglige samarbeid. Du vil få anledning til å arbeide med ulike programvarer og designfaglige virkemidler.

Videre studier/jobbmuligheter

Med en bachelorgrad i visuell kommunikasjon kan du gå videre på masterstudier i visuell kommunikasjon og design ved andre institusjoner i inn- og utland.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng)

Kostnader

I arbeidet med praktiske oppgaver og øvelser benytter du Adobe-programvare på egen PC eller Mac. Du må i løpet av studiet påregne noen utgifter til programvare, tegnemateriell, trykking av oppgaver og innleveringsmapper. Det kan også bli ekskursjoner og studiereiser.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Visuell kommunikasjon - Bachelor.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Visuell kommunikasjon - Bachelor:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!