Vis studentum.no som: Mobil

Årsstudium i informasjonsbehandling

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Årsstudium
Nettstudier
Heltid
Støttet av lånekassen

Årsstudium i informasjonsbehandling

Studiet i informasjonsbehandling gir deg ferdigheter og kunnskap om en teknologi som får stadig større betydning på flere områder.

Hvorfor informasjonsbehandling?

Årstudiet i informasjonsbehandling gir deg verdifull kunnskap og en stadig mer etterspurt kompetanse. Enten du fortsetter med videre studier innen informasjonsteknologi (IT), eller om du ønsker å ha årsstudiet som en tilleggskompetanse til annen utdanning, vil dette årsstudiet gi deg en innsikt du vil få bruk for både i arbeidslivet og privat. 

Dette årsstudiet vært utrolig spennende og lærerikt, akkurat sånt jeg hadde lyst til å lære mer om. Slitsomt å gjøre ved siden av jobb, men absolutt verdt det! Og så skjønner jeg mye mer av det jeg jobber med også :)

Anne Cathrine Bjørhall. Brukerstøtte, UDI

Dette lærer du på årsstudium i informasjonsbehandling

Informatikk handler om å forstå IT og hva det kan brukes til. Årsstudiet i informasjonsbehandling kan tas både på nett og campus. Studiet kan gjennomføres på ett eller to år.

Studiet består av åtte emner:

 • Informasjonsbehandling
 • Innføring i Linux
 • E-forretning og sosiale medier
 • Databaser
 • Web-publisering
 • Programmering i Java
 • Windows server og datanett
 • Informasjonssikkerhet

Nettundervisning

Nettstudiet gir deg muligheten til å disponere tiden slik den passer best for deg. Det er ingen fysiske samlinger som du må delta på eller annen obligatorisk undervisning.

Hvert emne har digitalt læremateriell som du kan benytte når det passer for deg. På faste tider er det tilbud om nettbasert veiledning, individuelt eller i grupper. Du får informasjon om tidspunktene ved studiestart. I de fleste emnene må du besvare et antall obligatoriske oppgaver for å gå opp til eksamen.

Studiet er på heltid over ett år, men du kan ta kontakt med studieveileder dersom du vil undersøke muligheten for redusert studieprogresjon på deltid over to år.

Her finner du mer informasjon om USNs nettbaserte studier.

Videre utdanningsmuligheter

Studiet er velegnet i kombinasjon med andre utdanninger, for eksempel sammen med økonomiske/administrative fag, natur- og miljøvernfag, språkfag eller som påbygging til lærerutdanning.

Studiet passer også for dem som ønsker å forstå og bruke IT på en bedre måte i ulike yrker.

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

 • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
 • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
 • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
 • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

Tlf: 31 00 80 00


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!