Årsstudium

Musikk

Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Musikk

Hvorfor årsstudium i musikk?

Årsstudiet i musikk er et studietilbud i Vestfold med god togforbindelse til Oslo. Studentmiljøet på campus er godt, og i Horten og i Tønsberg er det musikkmiljøer som det er lett å bli en del av.

Musikk er følelser, og musikk er identitet. Sammen med andre musikkstudenter kan man utvikle seg og øve på dag og kveld. To store musikkrom, to bandrom, seks øverom og et lydstudio er åpent også etter undervisningstid for deg som vil bli en dyktig utøver.

Dette lærer du på årsstudium i musikk

Musikkformidling og spilling er sentralt i studiet, og du kan fordype deg i gjennom mange utøvende prosjekter. Du får også en innføring i musikk som forskningsfelt. Det skjer gjennom musikkvitenskapelige temaer som musikk og helse, musikk/kultur/mangfold og musikk som sosial erfaring og politisk utrykk. Grunnleggende musikkteori, musikkanalyse og musikkestetikk er også en del av studiet. 

Sang og spill gjennom ulike utøvende prosjekter er manges motivasjon for å drive med musikk. I studiet har det vært bluesprosjekter, julekonserter, musikkfestival, samt et latinprosjekt som fokuserer på afrolatinske musikktradisjoner med særlig vekt på groove og rytme.

Det legges vekt på musikalsk formidling, ledelse av aktiviteter og konserter som det endelige målet. Du får mye trening med å synge og spille som solist foran andre. Alle prøver seg som akkompagnatører og deltakere i ulike band og ensembler.

Universitetet i Sørøst-Norge
Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter.  USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Sørøst-Norge

Highlights