Årsstudium i folkemusikk 1
Universitetet i Sørøst-NorgeÅrsstudium i folkemusikk 1
Kvifor årsstudium i folkemusikk 1?
Er du interessert i musikk, dans og tradisjonar, kan gjennom årsstudiet i folkemusikk fordjupe deg i dine interesser og få ein jobb der du bidreg til å forvalte, vidareutvikle og formidle kulturarven vidare.
Studiet i folkemusikk gjev deg mellom anna teoretisk og praktisk innføring i norske folkemusikktradisjonar, musikkteori og kulturhistoriske fag, og utfordrar til kritisk tenking og refleksjon kring folkemusikken og kulturen si rolle i samfunnet. Du får individuell undervisning på hovudinstrumentet, og møter mange av dei fremste utøvarane og fagpersonane innan folkemusikk i Noreg og Norden.
– Det beste er at jeg får holde på med akkurat det jeg er interessert i. Det er mye praksisbasert undervisning, noe jeg lærer mye bedre av enn å bare sitte å lese.
Folkemusikkstudent Lisa Biktjørn Haugeland (ekstern lenke)
Dette lærer du på årsstudium i folkemusikk 1
Årsstudiet i folkemusikk har både praktisk og teoretisk undervisning i Tradisjonskunnskap, Musikkteori og høyrelære, Tradisjon, samfunn og identitet og Organologi. Du får individuell undervisning i hovudinstrument og praktisk gruppeundervisning i samspel, song, dans og biinstrument.
Studentane deltek på konsertar på ulike arenaer, kappleikar og festivalar i Noreg og i utlandet. På Campus Rauland kan du få arrangørerfaring under Vinterfestivalen, Vinterkappleiken og for Folkemusikkscena i Rauland.
Studiet går på campus Rauland, kor du kan ta del i eit aktivt og heilt unikt studentmiljø. Les meir om studentlivet i Rauland:
– Det kreative miljøet blant studentene preger definitivt hverdagen. Det skal godt gjøres å ikke bli inspirert av å studere i Rauland.
Rauland-student Karianne Svingen Asphaug
Vidare utdanningsmoglegheiter
Studiet kvalifiserer for opptak til andre året i andre året i bachelor i folkemusikk.
Universitetet i Sørøst-Norge
USN – Et av landets nyeste universiteter
Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter.
USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.
Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.
Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.
Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i Bø, Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, Kongsberg, Ringerike og Rauland.
USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:
- Fakultet for helse- og sosialvitenskap
- Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
- Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
- USN Handelshøyskolen
Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.
USN ledes av rektor Petter Aasen.