Vis studentum.no som: Mobil

Årsstudium i naturfag

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Årsstudium
, Nettstudier
Deltid
Støttet av lånekassen

Årsstudium i naturfag

Biologisk mangfold, klima og miljøgifter får stadig større oppmerksomhet. Mange av de viktigste avgjørelsene i fremtiden vil være basert på kunnskaper innen naturfag.

Hvorfor naturfag?

Reduserte klimautslipp og artsmangfold blir stadig viktigere og håndtering av miljøgifter får økt oppmerksomhet. Mange av de viktigste avgjørelsene i fremtiden vil være basert på kunnskaper innen realfag. Det er derfor stort behov for naturfagkompetanse. 

keyboard_backspace Bli kjent med oss på facebook.

Dette lærer du 

Studiet passer for deg med interesse for natur og miljø, og gir en deg teoretisk og praktisk innføring i viktige felt som biologi, økologi, botanikk, zoologi, geologi, klima og støy- og luftforurensning.

Du lærer deg også å ta i bruk viktige verktøy som kjemi og vitenskapelig skriving.

Nett- og samlingsbasert

Studiet er samlings- og nettbasert, og kan tas på deltid over to år med mulighet for gjennomføring på ett år.

Et nettbasert studium innebærer at en vesentlig del av opplæringen foregår som selvstudium med bruk av digitale verktøy/medier. Videre vil felt- og laboratorieundervisning bli konsentrert til en eller flere samlinger i hvert emne.

Videre utdanningsmuligheter

Studiet gir deg en faglig basis for videre studier i natur- og miljøvernfag på bachelor- og mastergradsnivå.

50 studiepoeng av årsstudiet kan inngå som første året av bachelor i natur og miljøforvaltning med studieretningene økologi og naturforvaltning/forurensing og miljø, om du velger emnene som er obligatoriske for det første året på bachelorprogrammet.

Studiet er også relevant for lærere som ønsker økt kompetanse i naturfag, men vi ikke kan garantere for kvalifikasjoner til naturfagdidaktikk ved andre studiesteder enn USN. Bachelorutdanning gir deg muligheten til å søke mastergradstudier, som for eksempel master i natur-, helse- og miljø. Vi har også doktorgradsutdanning i økologi. 

Spesielle hensyn

Merk at studiet er kan være fysisk krevende. Du må være i relativt god form for å delta på feltkurs i variert terreng i skog og mark under skiftende værforhold.

Ta kontakt dersom du trenger tilrettelegging av studiesituasjonen din. 

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

Tlf: 31 00 80 00


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!