Bachelor

Bachelor i barnevern

Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Bachelor i barnevern

Hvorfor bachelor i barnevern?

En bachelor i barnevern gir deg kompetansen du trenger for å kunne hjelpe barn, unge og familier i vanskelige situasjoner.

Utdanningen legger vekt på forebyggende tiltak, god saksbehandlingskompetanse og kommunikasjon med mennesker i et flerkulturelt samfunn.

Dette lærer du på bachelor i barnevern

Du vil gjennom studiet få en generell innsikt i barns utvikling og oppvekst, med spesiell vekt på barn og unge i risiko. For å få denne innsikten vil du under studiet være innom fag som psykologi, pedagogikk og sosiologi.

Du vil lære å identifisere sårbare barn og unge og samarbeide med både barna og deres familier for å utvikle tilpassede tiltak. Utdanningen gjenspeiler at dette samarbeidet bygger på kunnskap om barn og unge og kunnskap fra barn og unge selv. Likeverd, respekt for enkeltindividets integritet, brukermedvirkning og brukerperspektiv er viktig igjennom hele studiet.

Det legges også vekt på samarbeid på tvers av fag, etater og profesjoner og arbeid med innovasjon, samskaping og entreprenørskap.

Universitetet i Sørøst-Norge
Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter.  USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Sørøst-Norge

Highlights