Vis studentum.no som: Mobil

Optometri - Bachelor

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
3 år (180 stp)
Bachelor
Oppstart: Høst - Kongsberg
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Optometri - Bachelor

Bachelor i optometri - bli optiker

Bachelor i optometri – bli optiker!

Synes du at øyne og syn er interessant, og ønsker å jobbe med mennesker og teknologi? Da skal du bli optiker! Universitetet i Sørøst-Norge har landets eneste optikerutdanning, og denne holder høy internasjonal kvalitet.

Dette er optometri

Optikerens viktigste oppgaver er å undersøke og behandle synsfeil ved hjelp av optiske hjelpemidler og synstrening. Dersom du oppdager øyesykdommer eller andre sykdommer som har betydning for synet, henviser du pasienten til lege.

Optikere jobber også med montering og reparasjon av briller, synsundersøkelser og salg og tilpasning av optiske hjelpemidler som briller og kontaktlinser.

Opprinnelig var optikerfaget et håndverksfag, men norsk optikervirksomhet har vært lovregulert som helsefag i over 20 år. Spesielt de siste årene har øyehelsedelen av optikerfaget vært gjennom en rivende utvikling, og optikeren samarbeider i dag med mange andre yrkesgrupper i helsevesenet.

Optikeryrket

Optikeryrket passer godt for deg som liker å jobbe med mennesker i alle aldre. Du bør også like teknisk arbeid med ulike instrumenter. Det er en fordel om du har interesse for matematikk og fysikk.

I dag kan optikere både benytte diagnostiske øyedråper ved synsundersøkelser og henvise direkte til øyelege. Dette er med på å sikre befolkningen en best mulig øyehelsetjeneste. Optometristudiet gir deg den kompetansen du trenger for å bli helsearbeider innen syn.

Siden det bare finnes ett studiested for optikere i Norge, er miljøet og klassene krydret med studenter fra hele landet. Optikerstudentene blir en sammensveiset gjeng, og du får venner for livet.

For kontakt eller mer informasjon om Optometri - Bachelor, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Med en bachelor i optometri kan du gå videre med Master i optometri og synsvitenskap.

Universitetet i Sørøst-Norge tilbyr til en hver tid en rekke faglige aktiviteter. Dette spenner fra korte faglige dagsseminarer til mer formelle studiepoenggivende kurs.

Opptakskrav/Søknad

  • Generell studiekompetanse
  • Politiattest
  • Medisinsk testing

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Optometri - Bachelor.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

Studiested

Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 3

Basert på 1 omtaler

FHsam
(3)
HIBU er bra skole, ligger på et veldig fintområde. Jeg gikk på optometrylinjen, som er veldig krevende linje, men trossalt så er det verdt å studere her. Anbefaler
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Optometri - Bachelor:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER
Vurdering
(3,0)
Basert på 1 omtaler
Martin tok optometri på HSN for ...

Martin Eilertsen Krogh har studert optometri på campus Kongsberg. I dag fører han slektens optikerarv videre som optiker på Krogh Optikk på CC Vest i Oslo.

Les mer