Vis studentum.no som: Mobil

Årsstudium i håndverk og design

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Årsstudium
Notodden
Heltid
Støttet av lånekassen

Årsstudium i håndverk og design

Ønsker du å bidra til endring og være med på å utvikle et bærekraftig samfunn? I dette studiet får du kunnskapen og verktøyene.

Hvorfor håndverk og design?

På årsstudiet i Håndverk og design får du en håndverks- og materialbasert tilnærming til design. Du får erfaring med å planlegge og gjennomføre en designprosess fra ide til ferdig produkt. Gjennom studiet vil du utvikle en bevissthet om din rolle og ansvar for at anvende håndverksmessig praksis og materialbasert design som bidrag til endring og utvikling av et bærekraftig samfunn.

Dette lærer du

Du velger å fordype deg innenfor et eller flere av materialeområdene leire/keramikk, tekstil, og tre og utvikler omfattende håndverksmessige ferdigheter og kunnskap om materialer, verktøy og teknikker. Du vil i noen grad kunne kombinere flere materialområder, her vil også metall inngå. I utforskende arbeid vil du lære å skape sammenheng mellom form, funksjon og ansvarlig bruk av materialer.

Du får arbeidsplass i velutrustede spesialverksteder for arbeid med tre, metall, leire og tekstil. I ulike former for prosjektarbeid vil du bli utfordret til å utforske de funksjonelle, formmessige og uttrykksmessige sidene av håndverket, og til å utvikle selvstendige og unike uttrykk og produkter. Du vil utvikle erfaringsbasert forståelse for materialer og en kritisk evne til å vurdere og forstå din egen og andres rolle i bærekraftig verdiskapning som utøvende håndverker og designer.

Arbeider i leire og keramikk

Tekstilarbeid og produkter

Arbeid med tre med metall 

Sosialt studentmiljø

Studentmiljøet på Notodden er preget av skaperglede. På campus Notodden har vi lang erfaring med utdanninger innen kunst og design, og du vil møte erfarne undervisere og forskere med god kompetanse på fagområdet. 

Gjennom studiet settes din individuelle og spesialiserende kompetanse i samspill med forskjellige kompetanser hos medstudenter, undervisere og forskere i et skapende fellesskap.

Studiet undervises på campus Notodden, der du kan ta del i en aktiv, variert og inkluderende studiehverdag.

Les også

I Notodden er det enkelt å stortrives som student

Blant vakker natur og historisk grunn finner du campus Notodden og et imøtekommende studentmiljø. – Er du glad i en variert hverdag med mye liv og røre, er dette studiestedet for deg, sier notoddenstudent Emma.

Videre utdanningsmuligheter

Studiet kan inngå som 1. studieår på studieretning Håndverk og design i bachelor i Kunst og design.

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

Tlf: 31 00 80 00


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!