Årsstudium

Årsstudium i håndverk og design

Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Årsstudium i håndverk og design

Hvorfor håndverk og design?

På årsstudiet i Håndverk og design får du en håndverks- og materialbasert tilnærming til design. Du får erfaring med å planlegge og gjennomføre en designprosess fra ide til ferdig produkt. Gjennom studiet vil du utvikle en bevissthet om din rolle og ansvar for at anvende håndverksmessig praksis og materialbasert design som bidrag til endring og utvikling av et bærekraftig samfunn.

Dette lærer du

Du velger å fordype deg innenfor et eller flere av materialeområdene leire/keramikk, tekstil, og tre og utvikler omfattende håndverksmessige ferdigheter og kunnskap om materialer, verktøy og teknikker. Du vil i noen grad kunne kombinere flere materialområder, her vil også metall inngå. I utforskende arbeid vil du lære å skape sammenheng mellom form, funksjon og ansvarlig bruk av materialer.

Du får arbeidsplass i velutrustede spesialverksteder for arbeid med tre, metall, leire og tekstil. I ulike former for prosjektarbeid vil du bli utfordret til å utforske de funksjonelle, formmessige og uttrykksmessige sidene av håndverket, og til å utvikle selvstendige og unike uttrykk og produkter. Du vil utvikle erfaringsbasert forståelse for materialer og en kritisk evne til å vurdere og forstå din egen og andres rolle i bærekraftig verdiskapning som utøvende håndverker og designer.

Universitetet i Sørøst-Norge
Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter.  USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Sørøst-Norge

Highlights