Årsstudium

Kunst og håndverk

Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Kunst og håndverk

Hvorfor kunst og håndverk?

Liker du å arbeide kreativt og ønsker du å inspirere barn og unge til det samme? Lurer du på hvordan det er å undervise i kunst og håndverk i grunnskolen? Få et innblikk i lærerrollen og eksperimenter med ditt eget uttrykk!

Ferdigheter i farge, form og komposisjon har gitt oss fantasifulle malerier, uttrykksfulle klær, spennende arkitektur og nyskapende møbler – rett og slett en rikere kultur! Er du nysgjerrig på europeisk kunst, arkitektur, håndverk og design? Her lærer du om spennende stilperioder fra antikken til vår tid, og du blir kjent med ulike teknikker, redskaper og materialer.

Kontakt med arbeidslivet

I studiet får du fagpraksis i grunnskolen og en obligatorisk observasjonsuke i høstsemesteret. Det er også ti halve dager med punktpraksis med faglærere i kulturskole eller galeri.

Dette lærer du

Du vil lære å anvende teorier i form, farge og komposisjon til å vurdere eget og andres skapende arbeid. Du vil også få kunnskap om kunst og formkultur, i tillegg til erfaring med forsøks- og utviklingsarbeid i fagfeltet.

I studiet får du grunnleggende kompetanse i design, kunst, visuell kommunikasjon og arkitektur, og evne til selvstendig problemformulering og problemløsing. Du vil også lære å anvende kreative prosesser i problemløsning, produktutvikling og estetisk skapende arbeid.

Universitetet i Sørøst-Norge
Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter.  USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Sørøst-Norge

Highlights