Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Årsstudium
Notodden
Heltid
Støttet av lånekassen

Kunst og håndverk

Hvordan kan en leirklump bli til et kunstverk, og et tøystykke til en kreasjon? I dette studiet får du utviklet dine evner innen problemløsning og originalitet.

Hvorfor kunst og håndverk?

Liker du å arbeide kreativt og ønsker du å inspirere barn og unge til det samme? Lurer du på hvordan det er å undervise i kunst og håndverk i grunnskolen? Få et innblikk i lærerrollen og eksperimenter med ditt eget uttrykk!

Ferdigheter i farge, form og komposisjon har gitt oss fantasifulle malerier, uttrykksfulle klær, spennende arkitektur og nyskapende møbler – rett og slett en rikere kultur! Er du nysgjerrig på europeisk kunst, arkitektur, håndverk og design? Her lærer du om spennende stilperioder fra antikken til vår tid, og du blir kjent med ulike teknikker, redskaper og materialer.

Kontakt med arbeidslivet

I studiet får du fagpraksis i grunnskolen og en obligatorisk observasjonsuke i høstsemesteret. Det er også ti halve dager med punktpraksis med faglærere i kulturskole eller galeri.

Dette lærer du

Du vil lære å anvende teorier i form, farge og komposisjon til å vurdere eget og andres skapende arbeid. Du vil også få kunnskap om kunst og formkultur, i tillegg til erfaring med forsøks- og utviklingsarbeid i fagfeltet.

I studiet får du grunnleggende kompetanse i design, kunst, visuell kommunikasjon og arkitektur, og evne til selvstendig problemformulering og problemløsing. Du vil også lære å anvende kreative prosesser i problemløsning, produktutvikling og estetisk skapende arbeid.

Videre utdanningsmuligheter

Du kan ta studiet som en del av grunnskolelærerutdanningen eller bachelorgraden din. Sammen med annen utdanning kan studiet kvalifisere til master i formgiving, kunst og håndverk.

Studiet undervises på campus Notodden, der du kan ta del i en aktiv, variert og inkluderende studiehverdag.

Les også

I Notodden er det enkelt å stortrives som student

Blant vakker natur og historisk grunn finner du campus Notodden og et imøtekommende studentmiljø. – Er du glad i en variert hverdag med mye liv og røre, er dette studiestedet for deg, sier notoddenstudent Emma.

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

Tlf: 31 00 80 00


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!