Årsstudium

Digital mediedesign

Universitetet i Sørøst-Norge, i Notodden (+1 studiesteder)
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Digital mediedesign

Hvorfor digital mediedesign?

Med årsstudie i digital mediedesign lærer du hvilken rolle digital design spiller i arbeidslivet. Her får du innsikt i alt fra design- og spillbransjen til forlag og mediebedrifter. Samtidig lærer du hvordan god design kan bidra til å løse komplekse problemer og utfordringer i samfunnet vårt.

Hva slags jobb får du?

Som student på digital mediedesign vil du blant annet bli kvalifisert til å jobbe innenfor grafisk design- og spillbransje, som interaksjonsdesigner (UX) og med annet designrelatert arbeid i både byråer, startup-team, utviklermiljøer, forlag, konsulentselskaper og medieselskaper. Du vil være med på å dekke det økende behovet for interaksjonsdesignere (UX-/UI-designere med flere) i samfunnet i dag. 

Dette lærer du på digital mediedesign

Med årsstudie i digital mediedesign vil du utforske og lære mer om en rekke medier og uttrykksformer – fra foto, grafisk design, apper og interaksjonsdesign til film. Du vil jobbe med ulike visuelle uttrykk i digitale medier samt visuell grammatikk og design- og formalestetiske prinsipper i ulike format. I tillegg vil du lære hvordan du kan bruke kompetansen din til å løse komplekse utfordringer i samfunnet.

Universitetet i Sørøst-Norge
Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter.  USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Sørøst-Norge

Highlights