Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Årsstudium
Notodden
Heltid
Støttet av lånekassen

Blues

Kunne du tenke deg å studere bluesmusikk på universitetsnivå? Som eneste universitet i Europa er USN stolt over å kunne tilby blues-utdanning på campus Notodden.

Hvorfor blues?

Studiet passer for deg som synger, spiller i band eller arbeider med musikk alene. Du vil gjennom hele studiet få veiledning av Little Steven’s Blues Schools lærerteam, og forfatter og artist Lars Saabye Christensen holder seminar om bluesens tekster og litterære side. Blues-studiet ved USN gir deg en enestående anledning til å utforske bluesens musikalske og kulturelle univers sammen med andre studenter. 

Dette lærer du i bluesstudiet

Fra medio august og videre gjennom to semestre kan du fordype deg i bluesmusikkens stilarter og tradisjoner. Ved bluesstudiet står utøvende og kollektiv musisering sentralt. 

Du opparbeider deg verdifull refleksjon over hvilken betydning denne unike afro-amerikanske musikkformen har hatt for utvikling av dagens populærmusikk. Samtidig settes musikkformen inn i en samfunnsmessig kontekst, der studentene gjennom historisk analyse og refleksjon opparbeider seg et bredt grunnlag for å forstå afro-amerikansk kultur før og nå. 

Det du som blues-student skal sitte igjen med etter endt studium er kompetanse om en av de mest grunnleggende musikksjangerne som gjennomsyrer all moderne rytmisk populærmusikk.

 

Det studentene vil sitte igjen med etter studiet er en kompetanse i en av de mest grunnleggende musikksjangerne som gjennomsyrer all musikk

Amund Maarud, faglærer i mesterklasse på bluesstudiet.

 

 

Utøvelse og musisering

Du skal sammen med dine medstudenter utvikle ferdigheter på ditt hovedinstrument gjennom samspill i gruppe, som et bandmedlem. Det gis individuell og gruppevis veiledning av lærerteamet.

Det vil være rom for kreativitet og personlighet i hvordan du løser de ulike musikalske oppgavene, samtidig som det er viktig at du kan sette musikken inn i et historisk perspektiv og gjenkjenne nøkkel-elementer og artister.

Du vil i regi av USN spille konserter på forskjellige scener.

Arbeide i studio

En annen viktig del av studiet er å lage musikk og spille den inn i studio. USN er stolte av å kunne bruke Notodden Blues Festivals renommerte Juke Joint Studio i Bok & Blueshuset, og som består av utstyr fra legendariske STAX studio i Memphis. Ved å bruke analog musikkteknologi - som vintage mikrofoner, sjelden backline, båndmaskiner og gamle plateklanger - sammen med topp moderne digital teknologi, skal du sammen med andre eller alene lage din egen studioinnspilling.

På campus Notodden finnes også et eget studio som du disponerer fritt gjennom studietiden.

Refleksjon og fordypning i blues

Samtidig som du lærer om ulike tradisjoner og stilarter innen blues-sjangeren, får du mulighet til å finne og styrke ditt eget personlige uttrykk.

Du skal også arbeide frem en prosjektoppgave der du gjennom relevante problemstillinger skal reflektere over bluesens historiske og samfunnsrelaterte funksjon i populær- og samtidskulturen. Prosjektoppgaven kan utarbeides enten alene eller som gruppearbeid, og innlevering kan skje gjennom musikalsk utøvelse eller i form av en skriftlig oppgave.

Bluegrass

I emnet bluegrass tilegner du deg en forståelse av bluegrass-tradisjonen gjennom lytting, herming, tolkning og historisk fordypning. Vi bruker hovedinstrument og stemme til å komme i dybden på hvordan groover og harmoniske forløp henger sammen gjennom et sett med referanselåter. Å tilegne seg en grunnleggende kompetanse innen bluegrass vil gi deg nøkler til å løse musikalske utfordringer langt utenfor denne sjangeren.

Videre jobb- og utdanningsmuligheter

Etter endt studie kan du studere videre eller jobbe med musikk og utdanning. Du vil kunne bruke kompetansen din både utøvende og pedagogisk. 

Du kan også ta bachelor i folkemusikk i Rauland. Årsstudiet i Blues vil da telle som en del av bachelorutdanningen. Med 180 studiepoeng kan du ta PPU og blir lærer for 5.-13. klasse. Universitetene i Agder og i Oslo har musikkutdanning på master og ph.d.-nivå.

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

Tlf: 31 00 80 00


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!