Vis studentum.no som: Mobil

Årsstudium i kunst og design

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Årsstudium
Horten
Heltid
Støttet av lånekassen

Årsstudium i kunst og design

I dette studiet får du utviklet ditt eget praktiske og skapende arbeid med ulike materialer. Du vil også få en innføring i teorier rundt kunst og design.

Hvorfor kunst og design?

I dette studiet vil du lære om kunst, kunsthistorie og kunstformidling. Du vil få erfaring med ulike materialer, redskap, verktøy og estetiske virkemidler i arbeid med skulptur, arkitektur, kunsthåndverk og design.

Det blir gjennom studieåret arrangert flere turer til kunstinstitusjoner og gallerier i østlandsområdet.

Les også

Flytter klasserommet ut til kunsten

I et steinbrudd i Larvik møtes utdanning, næringsliv og kunst. Her jobber konsentrerte USN-studenter side om side med industri og etablerte kunstnere.

Hva slags jobb får du?

Kombinert med andre undervisningsfag og pedagogisk utdanning vil dette årsstudiet kunne inngå som fagkomponent for å la deg jobbe i grunnskole eller kulturskole. Studiet kan også brukes som selvstendig fordypning i faget kunst og håndverk eller som videreutdanning for lærere.

Dette lærer du på årsstudium i kunst og design

I tillegg til eget praktisk skapende arbeid med veiledning av lærer, blir det lagt vekt på forelesninger, seminarundervisning og selvstudium.

Høstsemesteret utgjør 30 (15+15) studiepoeng og vårsemesteret 30 (15+15) studiepoeng, med eksamen i hver modul. 

Undervisningen gis i fire emner som hver gir 15 studiepoeng:

  • kunst og kunstformidling
  • design og tekstil
  • arkitektur og kunsthåndverk i tre
  • skulptur og stein

Les mer om hvert enkelt emne i studieplanen.

Studiet undervises på campus Vestfold. Her kan du bli med i et stort og inkluderende studentmiljø som tilbyr noe for enhver interesse. Les mer om studentlivet i Vestfold:

– Som student i Vestfold har du et stort utvalg av studentforeninger du kan bli med i. Det er tross alt viktig å leve et sosialt liv ved siden av den intense studeringen

Vestfold-student Yaren Demir

Videre utdanningsmuligheter

Årsstudium i kunst og design er et studium som kan inngå i en bachelorgrad, som for eksempel vår bachelor i visuelle kunstfag og design på campus Notodden.

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

Tlf: 31 00 80 00


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!