Årsstudium

Årsstudium i natur og miljø

Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Årsstudium i natur og miljø

Engasjerer du deg i temaer som klimaendringer, miljøutfordringer og bevaring av artsmangfold? Ønsker du å vite mer om mekanismer fra cellenivå opp til de store sammenhengene mellom økosystemer og klima?

Vi gir deg en grunnleggende forståelse av naturen og miljøet vi er omgitt av. Kunnskap om levende organismer og prosesser i økosystemene er viktig for en bærekraftig forvaltning av naturen og miljøet.

Dette lærer du 

Du får grunnleggende kunnskap innen fagfelt som klima, økologi og evolusjon, cellebiologi og genetikk. Du lærer om de vanligste plante- og dyreartene i norsk natur, og blir kjent med mineraler, bergarter og sentrale geologiske prosesser som former landskapet. Hvordan fysiske, kjemiske og biologiske faktorer og prosesser påvirker alt fra individer til populasjoner og arter, og miljøet de lever i, er sentralt i studiet.

FNs Bærekraftsmål setter en ramme for dette studiet. De gir en felles internasjonal plan for å stoppe klimaendringer, ta vare på liv i vann og på land, redusere fattigdom og sult.

For deg som trives med å være ute i naturen, vil årsstudium i natur og miljø bidra til rikere opplevelser og økt kunnskap om omgivelsene.

Universitetet i Sørøst-Norge
Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter.  USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Sørøst-Norge

Highlights