Vis studentum.no som: Mobil

Statsvitenskap - Bachelor

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Oppstart: Høst - Drammen
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Statsvitenskap - Bachelor

Studere statsvitenskap på Høgskolen i Sørøst-Norge

Bachelor i statsvitenskap

På dette studiet vil du lære å beskrive og analysere politiske beslutningsprosesser og maktforhold på lokalt, nasjonalt og internasjonalt plan. På Universitetet i Sørøst-Norge får du landets eneste bachelorprogram som kombinerer statsvitenskap med menneskerettigheter, strategisk kommunikasjon og ledelse.

Statsvitenskap tar for seg forholdet mellom stater og de rollene internasjonale institusjoner og organisasjoner har. Har du interesse for politikk, både på nasjonalt og internasjonalt nivå, vil dette faget passe for deg.

Karriere

Utdanning i statsvitenskap gir deg kompetanse som er etterspurt innen både offentlig forvaltning og i samfunnsavdelinger i store bedrifter. Kanskje ønsker du å jobbe i humanitære organisasjoner, i fagforeninger, partier eller i mediene? Du har også et godt utgangspunkt for arbeid i skole og undervisning. Ønsker du å jobbe internasjonalt, for eksempel med diplomati eller fredsarbeid, vil statsvitenskap være en god plattform å bygge videre på.

Dette lærer du i statsvitenskap

Hvordan kan vi forholde oss til utfordringene i Syria eller til russisk utenrikspolitikk? Hvordan fungerer politiske systemer, og hvordan skaffer politiske partier og interessegrupper seg innflytelse? Hvor mye bestemmer et norsk kommunestyre egentlig? Hvordan fordeles goder og plikter i samfunnet? Hvorfor er britisk politikk forskjellig fra tysk?

Bachelorgraden i statsvitenskap gir deg omfattende kunnskap og innsikt i en rekke emner som er knyttet til politiske systemer og prosesser, samfunnsanalyse og beslutningsprinsipper.

Et sentralt spørsmål i all samfunnsvitenskapelig analyse er hvordan maktforholdene i samfunnet påvirker vår sikkerhet og sosiale velferd. I den forbindelse spiller hensynet til menneskerettighetene en stor rolle. Du får lære mer om menneskerettighetenes historie og filosofiske fundament og rettsvernet omkring disse.

Du får kompetanse til å forstå og forholde deg konstruktivt til tverrkulturell kommunikasjon. I tillegg vil du få kompetanse i strategisk kommunikasjon og ledelse.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse 

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Statsvitenskap - Bachelor.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Statsvitenskap - Bachelor:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!