Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Årsstudium
Notodden
Heltid
Støttet av lånekassen

Spesialpedagogikk

Har du lyst til å lære mer om barn og unges utvikling? Gjennom studiet vil du få kunnskap om ulike forutsetninger for læring og utvikling. Miljøets betydning for tilpassing og inkludering er i fokus.

Hvorfor årsstudium i spesialpedagogikk?

Har du lyst til å lære mer om barn og unges utvikling og læring? Spesialpedagogikk er et helt sentralt arbeidsfelt i en inkluderende barnehage, skole og andre opplæringstilbud.

Årsstudiet i spesialpedagogikk gir deg en innføring i sentrale temaer i det spesialpedagogiske arbeidsfeltet. Studiet passer best for deg som ikke har en grunnutdanning med pedagogikk fra tidligere. Her vil du lære om barn og unge med ulike forutsetninger for læring og utvikling, med fokus på miljøets betydning for tilpassing og inkludering. Studiet fokuserer på mestring, hvor kartlegging og tilrettelegging vil være viktige faktorer for å ivareta den enkelte.

Kontakt med arbeidslivet

På årsstudiet i spesialpedagogikk får du en uke praksis første studieår. Studiet trekker også inn ressurspersoner, som på ulikt vis er knyttet til praksisfeltet.

Dette lærer du på årsstudiet i spesialpedagogikk

Årsstudiet i spesialpedagogikk består av emnene "Spesialpedagogikk med vekt på tilpasset opplæring og inkludering" og "Spesialpedagogikk med vekt på funksjonsnedsettelser og lærevansker".

Studiet undervises på campus Notodden, der du kan ta del i en aktiv, variert og inkluderende studiehverdag. Les mer om livet som student i Notodden:

Er du glad i en variert hverdag med mye liv og røre, er dette studiestedet for deg

Notoddenstudent Emma Ormset Husby

Videre utdanningsmuligheter

Årsstudiet i spesialpedagogikk gjør deg kvalifisert til å søke deg inn på andreåret i bachelorstudiet i spesialpedagogikk.

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

Tlf: 31 00 80 00


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!