Vis studentum.no som: Mobil

Smart Systems Integration - Master

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
2 år
Master, 2 år
Oppstart: Høst - Horten

Smart Systems Integration - Master

Joint international master in Smart Systems Integration

Joint International Master in Smart Systems Integration

Universitetet i Sørøst-Norge tilbyr, sammen med Heriot-Watt University (Edinburgh, UK) og Budapest University of Technology and Economics (Ungarn), en felles ingeniørutdanning innen mikrosystemer og mikroelektronikk og hvordan dette kombineres til komplette smarte systemer.

En mastergrad i SSI gir deg muligheten til å være med å utvikle framtidens teknologiske løsninger, enten det er innen medisinsk teknologi, romfart, bilindustri, energiteknologi eller til dagliglivets produkter. Som SSI-ingeniør får du en unik mulighet til et integrert studieløp i tre europeiske land, hvor du får det beste fra hver institusjon og med en internasjonal erfaring fra forskjellige kulturer som sammen representerer et tverrsnitt av Europa. Dette i seg selv gir deg et stort fortrinn hvis du vurderer en internasjonal karriere, men også for enhver jobb i Norge. Med internasjonale kunder eller leverandører vil bred kulturkunnskap være svært viktig.

Jobbmuligheter

  • Du kan jobbe som ingeniør innenfor mangfoldet av smarte systemer, både ute i industrien, i akademia og hos forskningsinstitusjoner.
  • Innen bedrifter som utvikler og produserer smarte systemer kan du jobbe med produktutvikling, utvikling av produksjonsteknologi, produksjonsledelse, kvalitetsstyring og som prosjektleder.
  • Hos bedrifter som anvender smarte systemer kan du jobbe med forretningsutvikling, markedsføring og salg, prosjektledelse, forskning og utvikling og teknisk konsultasjon.

Dette lærer du på masteren i Smart Systems Integration

Smarte systemer blir en stadig viktigere del av vår hverdag. Mobiltelefonen er full av ulike funksjoner som skal virke sammen. Bilen kan bremse for å ikke kollidere selv om sjåføren er uoppmerksom, og den har integrerte systemer for sikkerhet, motorytelse, energieffektivitet, navigering, komfort og underholdning. I framtiden ser vi for oss den «førerløse bilen».

Innen medisin gir smarte systemer raskere, sikrere og billigere diagnose av sykdommer, og implanterbare enheter gir pasienter et mer normalt liv. Innen luft- og romfart gir de oss sikrere og mer miljøvennlige flyreiser, satellittkommunikasjon og forskningsresultater fra andre planeter. Slik vil utviklingen fortsette innen de aller fleste samfunnsområder. Alt dette er mulig gjennom kunnskap om hvordan smarte systemer bygges, først og fremst gjennom integrering av mikrosystemer og mikroelektronikk til komplette systemer. 

Masterstudiet i Smart Systems Integration (SSI) gir deg nettopp denne kunnskapen. Det er et toårig ingeniørstudium i samarbeid mellom tre institusjoner med hvert sitt spesialfelt.

Videre studier/jobbmuligheter

En mastergrad i SSI er et godt utgangspunkt for videre Ph.D.-studier. Ved Universitetet i Sørøst-Norge er Ph.D. programmet i Anvendte mikro- og nanosystemer spesielt relevant, men også Ph.D. programmet i Prosess-, energi- og automatiseringsteknikk. En lang rekke universiteter i hele verden tilbyr Ph.D programmer hvor en mastergrad i SSI er konkurransedyktig.

Opptakskrav/Søknad


  1. Bachelorgrad: Fullført (innen juli søknadsåret) bachelorgrad innen mikro- og nanosystemteknologi, elektronikk, maskinteknikk, fysikk, materialteknologi, kjemi, bioteknologi eller andre nært beslektede områder. I tillegg kreves matematikk tilsvarende bacheloremnet matematikk 3, samt kurs i grunnleggende elektrostatikk/ elektromagnetisme og grunnleggende elektronikk (analogteknikk). Gjennomsnittskarakter fra relevant bachelorgrad må være tilsvarende C eller bedre, men reell opptaksgrense må forventes å være et gjennomsnitt på B eller bedre.
  2. Språk-kunnskap: All undervisning er på engelsk, og ferdigheter i engelsk kreves dokumentert. Normale opptakskrav er TOEFL iBT med minst 90 poeng, IELTS med minst 6.5, eller Cambridge Certificate of Advanced English med B eller bedre. For norske søkere med engelsk fra videregående skole kan formelle engelsk-tester erstattes av et intervju på engelsk (gjelder ikke søkere til EU-stipender).
  3. Kjønnsbalanse: For søkere med like kvalifikasjoner, vil det under-representerte kjønn bli foretrukket.

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad / Ingeniørstudium (120 studiepoeng)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Smart Systems Integration - Master.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Smart Systems Integration - Master:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!