Vis studentum.no som: Mobil

Process Technology - Master

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid/deltid
2 år (heltid) eller 4 år (deltid)
Master, 2 år
Ja
Høst
Nettstudier, Porsgrunn

Process Technology - Master

Master i Process Technology - Høgskolen i Sørøst-Norge

Master of Science – Process Technology

Er du nysgjerrig på mekanismene ved transport og overføring av masse, energi og impuls? Eller hvordan separasjons- og renseprosesser for gass, væsker og faste stoffer egentlig foregår? Vil du være med på å forme verdens energiforbruk og fremtidsutsikter. Ved Universitetet i Sørøst-Norge kan du utdanne deg til ekspert på design og drift av prosesser og prosessanlegg.

Med kompetanse i prosessteknologi kan du skape sikkerhet for mennesker, og du kan være med å forme verdens energiforbruk og framtid. På studiet får du jobbe med eksperimentelt utstyr, avanserte matematiske modeller og kraftige datamaskiner.

Du lærer mer om:

 • Prosessutstyr
 • Masse- og varmeoverføring
 • Anvendt termodynamikk
 • Strømning
 • Modellering og simulering
 • Prosjektledelse
 • Kostnadsestimering

Studiet undervises på engelsk, og studentene kommer fra mange ulike land. Studiemiljøet er godt, med gode fasiliteter og god kontakt med lærerne. Du kan gjennomføre studiet som heltidsstudent på campus eller som deltidsstudent på nettet.

Yrkesmuligheter

Med en master i Process Technology har du kompetansen du trenger for å jobbe med design og drift av prosesser og prosessanlegg, både landbasert og offshore. Du kan delta i utforming eller drift av industrielle prosessanlegg, og er kvalifisert til arbeid med prosessikkerhet og energiproduksjon, administrasjon og distribusjon.

For kontakt eller mer informasjon om Process Technology - Master, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Etter fullført master i Process Technology har du kompetansen du trenger for å forske innen prosessteknologi. Mastergraden kvalifiserer til doktorgradsstudier i både inn- og utland.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav

Bachelor i ingeniørfag innen kjemi- eller maskinfag med minst C i snitt. Annen bakgrunn, eksempelvis innen Bygg, kan også vurderes. Det kreves kurs i matematikk, termodynamikk og fluidmekanikk (eller tilsvarende).

Søknadsfrist

 • Søkere utenfor EU/EØS: 15. januar
 • Søkere fra EU/EØS: 1. mars
 • Søkere med norsk bachelor: 15. april

Studiefakta, Tittel m.m

Master of Science (120 studiepoeng)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Process Technology - Master.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

 • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
 • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
 • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
 • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Process Technology - Master:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Gjør flyreiser mer miljøvennlig

Øyvind Jørgedal Førstøyl ble headhuntet til jobben som Project Manager etter maskiningeniørstudiet. Han stortrives i jobben med å utvikle og teste en revolusjonerende og miljøvennlig metode for å vaske og fjerne is fra fly.

Les mer
Blir «tospråklige» med industrie...

Ingeniørstudent Morten og økonomistudent Philip har lært mye av studentsamarbeidet på master i industriell økonomi. Les om deres erfaringer her!

Les mer
Startet ingeniør-studiet på Tjøme

Førsteårs-seminaret er et tilbud til nye ingeniørstudenter på Høgskolen i Sørøst-Norge. Her får ferske ingeniørstudenter kjenne på ingeniør-livet gjennom praktiske øvelser. 

Les mer