Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Oppstart: Høst - Horten
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Nautikk - Bachelor

Bachelor i nautikk ved Høgskolen i Sørøst-Norge

Bachelor i nautikk

En skipsfører er den øverste lederen ombord i et skip, med ansvar for sikkerhet, miljø og verdier. En del av dette studiet er derfor rettet mot organisasjon og ledelse. Du får også simulatortrening på avanserte simulatorer som forbereder deg på det som venter deg når du skal ut i jobb.

Hvorfor studere nautikk?

På nautikk-utdanningen ved Universitetet i Sørøst-Norge blir du fortrolig med navigasjonsutstyr og lastcomputere som du vil bruke i jobb etter studiene. Studiets oppbygging gir deg en variert og god fagsammensetning. Når du er ferdig med bacheloren i nautikk er du best mulig forberedt på hva som venter deg når du kommer ut i jobb.

Hva slags jobb får du?

Det er mulighet for flere jobber både til sjøs og på land hvis du tar en bachelor i nautikk. På skip kan du jobbe som styrmann, overstyrmann og kaptein. I havner kan du arbeide blant annet som havnefogd og havnesjef. På rederikontorer kan du for eksempel jobbe som operatør eller inspektør. Du kan også jobbe i offentlige maritime institusjoner, samt i den maritime utstyrsindustrien.

Dette lærer du på nautikkstudiet

Gjennom de tre årene du bruker på din bachelorgrad i nautikk lærer du om navigasjon, laste- og losseteknikk, sjørett og sjøforsikring, maritim mobil radiokommunikasjon, matematikk og statistikk, fysikk og kjemi, miljølære, økonomi, kulturforståelse og organisasjon og ledelse.

Studiet gir deg det teoretiske grunnlag som kreves, nasjonalt og internasjonalt, for utstedelse av høyeste sertifikat som dekksoffiser (Klasse 1 – Sjøkaptein). Skipsoffiserer som har opparbeidet fartstid til de ulike sertifikat, har gode arbeidsmuligheter nasjonalt og internasjonalt.

Undervisningen foregår på Campus Vestfold, og er lagt opp som forelesninger, gruppearbeid og prosjektjobbing. Studiet avsluttes med en bacheloroppgave hvor du får tid til fordypning.

Videre studier/jobbmuligheter

Når du har fullført bachelorstudiet i nautikk, kan du søke opptak på Master i maritim ledelse.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse. Har du bestått 2-årig teknisk fagskole eller bestått 1-årig forkurs for ingeniør- og maritim høyskoleutdanning er du kvalifisert uten hensyn til kravet om generell studiekompetanse.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Nautikk - Bachelor.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Nautikk - Bachelor:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!