Vis studentum.no som: Mobil

Nasjonal guideutdanning

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Videre- og etterutdanning
Horten, Nettstudier, Rauland
Deltid
Støttet av lånekassen

Nasjonal guideutdanning

Nasjonal guideutdanning - for et fremtidig bærekraftig reiseliv! Vil du bli guide? Når markedet for turisme igjen blir oppadgående vil det medføre stigende krav til kvalitet, og økt etterspørsel etter kompetente guider.

Hvorfor ta nasjonal guideutdanning?

Norge er et fantastisk reisemål, med store kontraster og herlige opplevelser i natur, kultur og historie. Derfor er også reiselivet i stor utvikling i landet vårt, selv om koronasituasjonen har satt sitt preg på det for øyeblikket. Fremover vil det allikevel være et stort behov for profesjonelle og dyktige guider. Har du lyst til å tilby bærekraftige reiselivsopplevelser for norske og utenlandske gjester i fremtiden? Er du opptatt av natur, kultur, historie eller samfunnskunnskap? Da bør du søke universitetet i Sørøst-Norges nasjonale guideutdanning! Kurset gir 15 studiepoeng og gjennomføres med både nettundervisning og samlinger i spennende omgivelser i Telemark og Vestfold. Studiestart er i januar 2022. Velkommen til Nasjonal guideutdanning ved USN! 

Dette lærer du

Opplev norsk natur og lær om vår historie, vårt samfunn og vår kultur i et bærekraftig perspektiv. Studiet består av følgende temaer:

  • Oversikt om reiseliv, reiselivsutvikling og Norges målgrupper
  • Guiderollen
  • Formidlingsferdighet
  • Opplevelsesdesign

Eksamen er todelt og består av en individuell skriftlig hjemmeeksamen over tre dager i form av et essay som utgjør 50% av totalkarakteren, samt en individuell muntlig eksamen som utgjør 50% av totalkarakteren.

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

Tlf: 31 00 80 00


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!