Vis studentum.no som: Mobil

Mikro- og nanosystemteknologi/elektronikk - Bachelor

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
3 år (180 stp)
Bachelor
Oppstart: Høst - Horten
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Mikro- og nanosystemteknologi/elektronikk - Bachelor

Bachelor i ingeniørfag – Mikro- og nanosystemteknologi / elektronikk

Bachelor i ingeniørfag – Mikro- og nanosystemteknologi / elektronikk

Små miniatyriserte optiske, mekaniske og elektriske systemer inngår i alt fra medisinsk utstyr, olje- og gassinstallasjoner, smarttelefoner og biler til kommunikasjonssystemer. Gjennom studiet vil du lære om og kunne anvende miniatyrisert teknologi og elektronikk til å løse noen av dagens utfordringer innen helse og velferd, miljø og fornybar energi.

Hvorfor studere mikro- og nanosystemteknologi / elektronikk?

Mikro- og nanoteknologi og elektronikk handler om små miniatyriserte optiske, mekaniske og elektriske systemer som inngår i alt fra medisinsk utstyr, bioteknologi, olje- og gassinstallasjoner, optoelektronikk og biler til kommunikasjonssytemer. Norge har bruk for flere ingeniører som forstår, og kan anvende miniatyrisert teknologi og elektronikk. Helse og velferd, miljø og fornybar energi er noen av dagens utfordringer, hvor du som ingeniør kan være med og utgjøre en forskjell. I studiet kobler vi praktisk laboratoriearbeid tett opp til teori og du får et solid grunnlag i naturvitenskaplige emner.

I Vestfold finner du Norges «Electronic Coast» og norsk ekspertsenter innen mikro- og nanoteknologi. Gjennom studiet kommer du i kontakt med landets største elektronikk- og mikroteknologimiljø. Utdanningen er unik i Norge, og fagmiljøet som står bak studiet utgjør ett av de tre knutepunktene i Norges satsing på mikro- og nanosystemteknologi. Vi driver forskning på internasjonalt nivå, i nært samarbeid med industri og andre forskningsmiljøer. Våre flotte laboratorier og store renrom er moderne og inneholder avansert teknisk utstyr som står til din disposisjon.

Jobbmuligheter

Etter endt studium er mulighetene mange både i inn- og utland. Som ingeniør innen mikro- og nanosystemteknologi / elektronikk har du mulighet for jobb innen mange teknologigrener som er i sterk vekst. Noen eksempler er elektronikk, medisinsk instrumentering, kommunikasjon, energi og miljø, romfart og fly, olje- og gassutvinning. I Norge og spesielt i Vestfold er det mange bedrifter og fagmiljøer som har stor aktivitet på området.

Typiske jobber er innen utvikling, produksjon og test av miniatyriserte systemer og elektronikk, samt rådgivning, salg, service og kundeoppfølging.

Videre studier/jobbmuligheter

Etter treårig bachelor kan du fortsette videre på Høgskolen i Sørøst-Norges unike Master i mikro- og nanosystemteknologi. HSN tilbyr også en Joint international Master i Smart Systems Integration. Begge masterløpene gjør deg til spesialist innen smarte systemer fundamentert på mikro- og nanoteknologi.

For deg som synes forskning er spennende, har Høgskolen i Sørøst-Norge en anerkjent doktorgradsutdanning innen anvendte mikro- og nanosystemer.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav

  • Generell studiekompetanse
  • HING

For å kvalifisere må du ha:

  • Generell studiekomeptanse og R1 (eller Matematikk S1 og S2), R2 og Fysikk 1 (HING)
  • Har du nyere godkjent 2-årig fagskole i tekniske fag, har du generell studiekompetanse, men du må likevel dokumentere kunnskaper tilsvarende Matematikk R1 (eller Matematikk S1 og S2) og R2 og Fysikk 1
  • Du dekker også kravet hvis du har bestått 1-årig forkurs for ingeniør- og maritim høgskoleutdanning eller bestått 1-årig forkurs for 3-årig ingeniørutdanning og integrert masterstudium i teknologiske fag etter fagplan av 2014 eller
  • Bestått 2-årig teknisk fagskole (rammeplan for 1998/99 eller tidligere ordninger)

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad i ingeniørfag (180 studiepoeng)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Mikro- og nanosystemteknologi/elektronikk - Bachelor .

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Mikro- og nanosystemteknologi/elektronikk - Bachelor :

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Startet ingeniør-studiet på Tjøme

Førsteårs-seminaret er et tilbud til nye ingeniørstudenter på Høgskolen i Sørøst-Norge. Her får ferske ingeniørstudenter kjenne på ingeniør-livet gjennom praktiske øvelser. 

Les mer
Liker å jobbe praktisk

Jeg ønsket meg en jobb innen praktisk elektronikk og lab-miljø. Det har jeg fått, og studiet i Vestfold med blanding av teori og praksis var veldig spennende for meg, sier Lisa-Marie Fehn Johansen.

Les mer
Blir «tospråklige» med industrie...

Ingeniørstudent Morten og økonomistudent Philip har lært mye av studentsamarbeidet på master i industriell økonomi. Les om deres erfaringer her!

Les mer