Vis studentum.no som: Mobil

Kroppsøving og idrettsfag - Årsstudium

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
1 år
Årsstudium
Oppstart: Høst - Notodden
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Kroppsøving og idrettsfag - Årsstudium

Årsstudium i kroppsøving og idrettsfag

Årsstudium i kroppsøving og idrettsfag

Ønsker du kunnskap om trening, fysisk aktivitet, helse og livsstil? Ta et år med kroppsøving og idrettsfag!

Som student på kroppsøving og idrettsfag får du mulighet til å bryte egne barrierer, og du får utfordre deg selv innenfor mange og varierte treningsformer. Studiet har fokus på mestring og bevegelsesglede. I tillegg lærer du om teorien bak faget, og får undervisning i blant annet motorisk utvikling og læring, trenings- og bevegelseslære, sammenhengen mellom fysisk aktivitet og helse, og hvilken rolle idrett og kroppsøving spiller i samfunnet.

Studiet gir deg erfaring i å lede trening, turer og undervisning – slik at du skal kunne organisere aktiviteter som alle gleder seg til. Studiet har mye praktisk arbeid og spennende turer. Her kan du få et innblikk i faglærerrollen - og samtidig utfordre deg selv i aktiviteter som ballspill, orientering, ski, basistrening, friidrett, svømming og dans.

Dette lærer du på årsstudiet i kroppsøving og idrettsfag

Du vil få kunnskap om barns og unges læring, utvikling og danning i ulike sosiale, flerkulturelle og flerspråklige kontekster. Du vil også lære om skolens, lærerprofesjonens og kroppsøvingsfagets egenart, historie, utvikling og plass i samfunnet.

I studiet lærer du å legge til rette for og lede gode og kreative læringsmiljøer, relatere kroppsøving til tverrfaglige arbeider i skolen og tilpasse opplæringen til elevers ulike evner og anlegg, interesser og sosiokulturelle bakgrunn og motivere for læring.

Med årsstudium i kroppsøving og idrettsfag kan du bidra til å plassere kroppsøving i et helhetlig samfunnsperspektiv og stimulere til demokratiforståelse, demokratisk deltakelse og evne til kritisk refleksjon tilpasset aktuelle klassetrinn.

Videre studier/jobbmuligheter

Dette grunnstudiet kan brukes som første år i Faglærer i kroppsøving og idrettsfag, tredje/fjerde år i Allmennlærer eller som fjerde år i Faglærer i praktiske og estetiske fag. Det kan også inngå i opptakskravet til Kroppsøving, idrett og friluftsliv, master.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse

Studiefakta, Tittel m.m

Årsstudium (60 studiepoeng)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Kroppsøving og idrettsfag - Årsstudium.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Kroppsøving og idrettsfag - Årsstudium:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

– Vær aktiv og nysgjerrig, og tø...

Solfrid Bratland-Sanda er programansvarlig for bachelor i idrettsvitenskap på Høgskolen i Sørøst-Norge. Les om hennes beste student-råd!

Les mer