Vis studentum.no som: Mobil

Glaukom i optometrisk praksis - Videreutdanning

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Deltid
1 semester (10 stp)
Videre- og etterutdanning
Oppstart: Kontakt Høgskolen i Sørøst-Norge - Kongsberg

Glaukom i optometrisk praksis - Videreutdanning

Glaukom i optometrisk praksis - Videreutdanning

Glaukom i optometrisk praksis – Videreutdanning

Er du optiker og ønsker deg økt kompetanse innenfor glaukom? Da har Universitetet i Sørøst-Norge et spennende studietilbud for deg!

Mange av de som går til optiker er eldre og hyppigheten av øyesykdommer og synshemming øker når man blir eldre. Forekomsten av kjent glaukom er 2,1 % hos voksne over 40 år, og det antas at 50 % ikke er diagnostisert. Det vil derfor være et stort behov for kompetanse innenfor glaukom i optometrisk praksis.

Utdanningen er rettet mot autoriserte optikere. I privat optometrisk praksis vil du daglig ha nytte av kompetansen du tilegner deg.

Dette er «Glaukom i optometrisk praksis»

Formålet med utdanningen er å gi et godt teoretisk grunnlag og avanserte kliniske ferdigheter for undersøkelse av: (1) personer ved mistanke om glaukom og (2) personer som har kjent glaukom. I tillegg vil utdanningen gi forståelse for viktigheten av faglig vurdering og samhandling med andre profesjoner om personer som har mistenkt eller kjent glaukom.

Etter gjennomført utdanning har du tilegnet deg avansert kunnskap om glaukom. Ferdighetene ervervet gjennom utdanningen gjør deg i stand til å undersøke, analysere, identifisere, diagnostisere og differensialdiagnostisere glaukom og okulær hypertensjon. Utdanningen vil gi kompetanse til å: (1) å utføre en hensiktsmessig og fullstendig undersøkelse for å identifisere og diagnostisere glaukom og håndtere pasienter med ulike typer av glaukom og (2) samhandle med spesialisthelsetjenesten i forhold til henvisning og oppfølging av glaukom.

Slik er studiet

Dette er et samlingsbasert deltidsstudium.

Undervisningen gis i form av campus-baserte samlinger med emneorienterte forelesninger (60 %) og workshops (40 %) der kliniske metoder utføres på medstudent og demopasienter. Av andre læringsaktiviteter inngår en obligatorisk oppgave (kasusrapport) og et arbeidskrav (loggbok).

Vurderingen i utdanningen inkluderer én kasusrapport som teller 30 % av totalkarakteren og en skriftlig eksamen som teller 70 % av totalkarakteren.

For kontakt eller mer informasjon om Glaukom i optometrisk praksis - Videreutdanning, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Autorisasjon som optiker med minimum et års praksis.

Studiefakta, Tittel m.m

Videre- / Etterutdanning (10 studiepoeng)

Kostnader

Kr 19.000 + semesteravgift

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Glaukom i optometrisk praksis - Videreutdanning.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

Studiested

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Glaukom i optometrisk praksis - Videreutdanning:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!