Vis studentum.no som: Mobil

Forkurs for ingeniørutdanning

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
1 år
Forkurs
Ja
Høst
Søknadsfrist: 15. april
Kongsberg, Porsgrunn

Forkurs for ingeniørutdanning

Forkurs til ingeniørutdanninger - Høgskolen i Sørøst-Norge

Forkurs for ingeniørutdanning

Vil du bli ingeniør, og har yrkesfag fra videregående skole? Eller kanskje du mangler matematikk og fysikk? Da er forkurs for ingeniørutdanning studiet for deg.

Forkurset er et studium på fulltid, det går over ett år og gir deg grunnlag for å søke opptak til ingeniørutdanning. Det er beregnet på søkere fra yrkesfaglig videregående skole eller søkere som mangler enkelte fag fra videregående utdanning for å være kvalifisert.

Universitetet i Sørøst-Norge har dyktige lærere, med lang erfaring fra undervisning, som setter deg i stand til å begynne med en ingeniørutdanning etter at du har fullført forkurset.

Dette lærer du 

Du vil få undervisning i kommunikasjon og norsk, teknologi og samfunn, matematikk og fysikk. Med god motivasjon og arbeidsinnsats er dette en enestående mulighet. Forkurset er arbeidskrevende, men det gir deg til gjengjeld et godt grunnlag for å studere videre ved ingeniørutdanningen.

Har du allerede generell studiekompetanse fra videregående, og mangler bare matematikk og fysikk? Da kan du ta realfagskurs eller Bachelor i ingeniørfag – tresemester.

Videre studier/jobbmuligheter

Forkurset kvalifiserer til alle ingeniørutdanningene i Norge. Søkere med fullt forkurs har også fordelen av å konkurrere i egen forkurskvote.

Opptakskrav/Søknad

Søkere må oppfylle ett av følgende vilkår:

  1. Fagbrev eller Vg1 og Vg2 fra andre studieretninger enn studiespesialisering i videregående skole.
  2. Grunnskole og minst fem års arbeidspraksis, eller en kombinasjon av videregående skole og arbeidspraksis. Søkere uten allmennfag fra yrkesfaglig videregående skole må påregne stor arbeidsinnsats.
  3. Generell studiekompetanse, uten den nødvendige kompetansen i fysikk og matematikk.

Søkere i kvote A rangeres foran søkere i kvote C. Søkere i kvote B gis en skjønnsmessig nivåvurdering i forhold til søkere i de andre kvotene.

Studiefakta, Tittel m.m

Studieforberedende kurs

Kostnader

Gratis, men semesteravgift påløper.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Forkurs for ingeniørutdanning.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Forkurs for ingeniørutdanning:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Blir «tospråklige» med industrie...

Ingeniørstudent Morten og økonomistudent Philip har lært mye av studentsamarbeidet på master i industriell økonomi. Les om deres erfaringer her!

Les mer
Startet ingeniør-studiet på Tjøme

Førsteårs-seminaret er et tilbud til nye ingeniørstudenter på Høgskolen i Sørøst-Norge. Her får ferske ingeniørstudenter kjenne på ingeniør-livet gjennom praktiske øvelser. 

Les mer