Vis studentum.no som: Mobil

Forebyggende arbeid med barn og unge - Master

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
2 år
Master, 2 år
Oppstart: Høst - Porsgrunn
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Forebyggende arbeid med barn og unge - Master

Master i forebyggende arbeid med barn og unge

Master i forebyggende arbeid med barn og unge

Ønsker du mer tverrfaglig kunnskap om barn og unge og hvordan risiko knyttet til oppvekst i et flerkulturelt samfunn kan forstås og forebygges? Vil du være en del av et mastermiljø der slik kunnskap er sentral, og der det også legges vekt på at studentene skal få skrivetrening og hyppige tilbakemeldinger på arbeidsoppgaver? Da er dette studiet for deg.

Jobbmuligheter

​Studiet kvalifiserer for arbeid innen offentlig, privat og frivillig sektor, og innenfor områder som undervisning, plan- og utredningsarbeid og forsknings- og utviklingsarbeid. I profesjonelt arbeid med barn og unge er det vesentlig å ha kunnskap om samfunnsforhold, samt relasjonelle og individuelle forhold som kan utgjøre risiko- og beskyttelsesfaktorer.

Dette lærer du på master i forebyggende arbeid med barn og unge

Tar du dette tverrfaglige studiet vil du tilegne deg bred kunnskap om moderne oppvekst. Barn og unge må orientere seg i et samfunn med mangetydige og til dels motsetningsfylte forventninger. Dette kan utgjøre en risiko og skape grunnlag for sårbarhet og marginalisering. Samtidig byr dagens flerkulturelle samfunn på nye muligheter for inkludering og sosial deltakelse. I studiet får du god innsikt i hvordan forebyggende arbeid kan fremme deltakelse og hindre sosial eksklusjon.

Utveksling

Du kan ta deler av master i forebyggende arbeid med barn og unge i utlandet.  Å studere i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse og omstillingsevne. Det kan gjør deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Universitetet i Sørøst-Norge har avtaler med universiteter og høyskoler over hele verden som gjør det mulig for deg som student å reise ut.

Opptakskrav/Søknad

Fullført og bestått høyere utdanning som sykepleier, vernepleier, barnevernspedagog, sosionom, grunnskolelærer, barnehagelærer eller annen relevant utdanning. Karaktersnitt C eller bedre.

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad (120 studiepoeng)

Kostnader

Gratis, men semesteravgift påløper.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Forebyggende arbeid med barn og unge - Master.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Forebyggende arbeid med barn og unge - Master:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!