Vis studentum.no som: Mobil

Faglitterær skriving - Master

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Deltid
6 semester
Master, 2 år
Oppstart: Høst - Horten
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Faglitterær skriving - Master

Master i faglitterær skriving

Master i faglitterær skriving

Studiet gir deg ferdigheter i profesjonell og kreativ fagskriving. Du skal oppnå praktisk dyktighet i å bruke digitale medier i egen faglitterær virksomhet, forleggervirksomhet eller konsulentvirksomhet og få forståelse av hva det vil si å arbeide med profesjonell publisering.

Studiet gir grunnlag for arbeid som faglitterær forfatter, som konsulent/rådgiver eller som forlegger.

Kontakt med arbeidslivet

På studiet møter du faglitterære forfattere, forleggere og konsulenter som forelesere og veiledere. Du besøker også forlag, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening og andre faglitterære institusjoner.

Dette lærer du på master i faglitterær skriving

Du fordyper deg innen emner som blant annet biografiske tekster, fortellende dokumentar og formidling og forleggeri. I tillegg gir masteroppgaven mulighet for fordypning innen ditt interessefelt.

Masterstudiet er på 120 studiepoeng og består av:

  • et innføringsemne i skriving av faglig og litterær sakprosa på 15 studiepoeng
  • fordypningsemner på 15 studiepoeng
  • en masteroppgave

Utveksling

Du kan ta deler av Master i faglitterær skriving i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse og omstillingsevne. Det kan gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Universitetet i Sørøst-Norge har avtaler med universiteter og høyskoler over hele verden som gjør det mulig for deg som student å reise ut.

Videre studier/jobbmuligheter

Dersom du velger en teoretisk masteroppgave og tar teoretiske tilleggsmoduler, vil studiet kunne kvalifisere til opptak ved tekstrelaterte doktorgradsutdanninger, som for eksempel doktorgradsprogrammet i pedagogiske ressurser og læreprosesser ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Opptakskrav/Søknad

For opptak til master i faglitterær skriving kreves bachelorgrad eller tilsvarende. I tillegg kreves to års relevant yrkeserfaring og en skriveprøve om et faglig emne på maks. fem sider. Denne må ha en kort orientering om hvilken sammenheng teksten tenkes brukt i. Det kan gis tilleggspoeng for skriveprøven, jf. 2- 3.3 i utfyllende bestemmelser for Høgskolen i Sørøst-Norge.

Minstekrav for opptak er karaktersnitt C eller bedre, jf. Forskrift om opptak, studier og eksamen ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad (120 studiepoeng)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Faglitterær skriving - Master.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Faglitterær skriving - Master:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!