Vis studentum.no som: Mobil

Faglærerutdanning i kroppsøving og idrettsfag

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Oppstart: Høst - Notodden
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Faglærerutdanning i kroppsøving og idrettsfag

Faglærerutdanning i kroppsøving og idrettsfag - Høgskolen i Sørøst-Norge

Faglærerutdanning i kroppsøving og idrettsfag

Ønsker du en aktiv arbeidsdag med barn og ungdom? Samfunnet har bruk for kunnskapsrike og engasjerte faglærere. Vi tilbyr en yrkesrettet utdanning som gir deg praktisk erfaring og pedagogisk forståelse.

Hvorfor faglærerutdanning i kroppsøving og idrettsfag?

Faglærerutdanningen er en dybdeutdanning i et bredt fag- og profesjonsområde. Studiet gir deg praktisk erfaring i mange ulike former for aktivitet, friluftsliv og idrett. Du får utvikle dine egne ferdigheter og kunnskaper. Prøv deg i alt fra ballspill og basistrening, til ski, svømming, dans, orientering, friidrett og friluftsliv.

Som faglærer er formidling en stor del av studiet. Du får erfaring i å planlegge friluftlivsturer, lede undervisning, og skape et inkluderende læringsmiljø. Her er det fokus på respekt, toleranse og omsorg – slik at du vil bli en god kroppsøvingslærer for alle elever!

Jobbmuligheter

Utdanningen kvalifiserer til å undervise som faglærer i kroppsøving i grunnskole og videregående skole og som lærer på idrettsfaglig studieretning i videregående skole.

Du får høy kompetanse i et fagområde den norske skolen har stort behov for. Tidligere kandidater fra Universitetet i Sørøst-Norge er faglærere på idrettslinjer, ledere for kroppsøvingsseksjonen på sin skole, lærere i kroppsøving i grunnskole og videregående skole. Noen kombinerer kroppsøving med andre skolefag i utdanningen. Noen arbeider også som instruktører eller i administrative stillinger i offentlig eller privat sektor.

Videre studier/jobbmuligheter

Vil du studere videre? Du vil bli kvalifisert for masterstudiet i Kroppsøving, idrett og friluftsliv og andre masterstudier innenfor kroppsøvings-­ og idrettsområdet. Vil du ha lektorkompetanse? Da kan du kombinere studiet med et masterstudium.

Opptakskrav/Søknad

For å kvalifisere til faglærer må du dokumentere:

  • generell studiekompetanse
  • minst 35 skolepoeng (alderspoeng og poeng for førstegangstjeneste, folkehøgskole eller høyere utdanning teller ikke med i skolepoengene)
  • gjennomsnittskarakter 3 eller bedre i Norsk (393 timer)
  • gjennonsmittskarakter 3 eller bedre i matematikk (224 timer).

Du dekker karakterkravet i matematikk hvis du har bestått ett av følgende programfag: S1, S2, R1 eller R2.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng)

Kostnader

Gratis, men semesteravgift påløper.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Faglærerutdanning i kroppsøving og idrettsfag.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Faglærerutdanning i kroppsøving og idrettsfag:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Jørgen utvikler mennesker gjenno...

– Det er liten tvil om at studiene har gitt meg utallige flere måter å drive undervisning på, sier Jørgen Buer som har vært med på å starte en ny skole.

Les mer