Vis studentum.no som: Mobil

Electrical Power Engineering - Master

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
2 år
Master, 2 år
Oppstart: Høst - Porsgrunn
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Electrical Power Engineering - Master

Electrical Power Engineering - Høgskolen i Sørøst-Norge

Master of Science – Electrical Power Engineering

Vil du utforske teknologien bak bærekraftige energiløsninger, og regulerbarheten til den vannkraftbaserte energiforsyningen? Bli ekspert i vannkraft og kraftforsyning.

Hvorfor master i Electrical Power Engineering?

Fremtidens bærekraftige energibruk forutsetter større fokus på elektrisitet som energibærer. Universitetet i Sørøst-Norges masterstudium i Electrical Power Engineering vil ha forankring i vannkraft som er den mest effektive form for fornybar energi. Vannkraft er også lett å regulere, noe som betyr at samfunnsverdien av vannkraft er høyere enn mange andre kraftkilder.

Betydelige utfordringer er oppstått i videreutvikling av kraftsystemet i Norge og ellers ved at større mengde uregulert produksjon blir innført. Uregulert produksjon kan være småskala vannkraft, vind og sol.

Jobbmuligheter

Med mastergrad i Electrical Power Engineering kan du jobbe med kraftproduksjon, kraft-overføring og fordeling, større industriforetak, leverandørindustri for elektroutstyr og hos rådgivende ingeniører.

Dette lærer du på Electrical Power Engineering

De ulike emnene i masterstudiet i Electrical Power Engineering vil samlet gi en god oversikt over hvordan elektriske anlegg og systemer er bygget opp og driftes. Også nødvendige dimensjonerende krav til utstyr og videre til kvalitetskrav (spenningskvalitet) i allmenn elforsyning inngår i studiet.

Sentrale emner innenfor reguleringsteknikken som benyttes for å opprettholde sikker drift av kraftsystemet og for å kunne levere den kvalitet til elforsyning som kreves er viktig. Det faglige innholdet legges opp balansert slik at kandidatene er i stand til å arbeide med både drift og rehabilitering/fornying av eksisterende anlegg, men også i utvikling av Smart Grid og videre slik at virksomhet skal skje på «en samfunnsmessig rasjonell måte».

Studieprogrammet i Electrical Power Engineering undervises på engelsk. Undervisningen veksler mellom forelesninger, veiledninger, øvinger, prosjektarbeid, lab-arbeid og selvstudium. Du kan velge å ta deler av studiet i utlandet. 

Videre studier/jobbmuligheter

Med mastergraden i Electrical Power Engineering er du også kvalifisert for undervisning og Ph.D.-studier i inn- og utland.

Opptakskrav/Søknad

Bachelor i ingeniørfag innen elkraft eller tilsvarende, med C eller bedre i snitt. Det kreves kurs i reguleringsteknikk, programmering, elektronikk og matematikk III eller tilsvarende.

Studiefakta, Tittel m.m

Master of Science (120 studiepoeng)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Electrical Power Engineering - Master.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Electrical Power Engineering - Master:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Blir «tospråklige» med industrie...

Ingeniørstudent Morten og økonomistudent Philip har lært mye av studentsamarbeidet på master i industriell økonomi. Les om deres erfaringer her!

Les mer
Startet ingeniør-studiet på Tjøme

Førsteårs-seminaret er et tilbud til nye ingeniørstudenter på Høgskolen i Sørøst-Norge. Her får ferske ingeniørstudenter kjenne på ingeniør-livet gjennom praktiske øvelser. 

Les mer
Gjør flyreiser mer miljøvennlig

Øyvind Jørgedal Førstøyl ble headhuntet til jobben som Project Manager etter maskiningeniørstudiet. Han stortrives i jobben med å utvikle og teste en revolusjonerende og miljøvennlig metode for å vaske og fjerne is fra fly.

Les mer
Liker å jobbe praktisk

Jeg ønsket meg en jobb innen praktisk elektronikk og lab-miljø. Det har jeg fått, og studiet i Vestfold med blanding av teori og praksis var veldig spennende for meg, sier Lisa-Marie Fehn Johansen.

Les mer