Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Årsstudium
Notodden
Heltid
Ja
Oppstart: Høst - Notodden
Klasserom

Blues

Kunne du tenke deg å studere bluesmusikk på universitetsnivå? For første gang i Norge er dette nå en mulighet. Studiet finner du ved vår campus i Notodden, Norges og Europas bluesby!

Hvorfor blues?

Studiet er en sjelden anledning til deg som spiller i band, lager låter eller jobber med studio- eller musikkprogrammering til å utforske bluesens musikalske og kulturelle univers sammen med andre. Du vil starte studiet ved Notodden Blues Festival, der du skal møte studiekameratene dine og bli introdusert for bluessjangeren!

Du vil gjennom hele studiet få veiledning av Little Stevens Blues Schools lærerteam, og de norske blues-artistene Knut Reiersrud og Amund Maarud vil holde mesterklasse i høst- og vårsemesteret.

Du vil i regi av skolen spille konserter i kommunal regi ved mange av distriktets scener og klubbscener.

 

 

Dette lærer du i bluesstudiet

Fra begynnelsen av august og gjennom to semester kan du fordype deg blues-musikkens stilarter og tradisjoner. Du kan opparbeide en verdifull refleksjon av hvilken betydning blues har hatt for utvikling av dagens populærmusikk og hvilken posisjon den har i samfunnet i dag.

Det studentene vil sitte igjen med etter studiet er en kompetanse i en av de mest grunnleggende musikksjangerne som gjennomsyrer all musikk

Amund Maarud, faglærer i mesterklasse på bluesstudiet.

 

Ved bluesstudiet står kollektiv musisering sentralt. Du skal sammen med dine medstudenter utvikle ferdigheter på ditt hovedinstrument, men også gjennom samspill i gruppe –  som et bandmedlem.

Samtidig som du lærer om ulike tradisjoner og stilarter, får du også mulighet til å finne og styrke ditt eget personlige uttrykk og dyrke egne musikalske interesser. En annen viktig del av studiet er å lage musikk og spille den inn i studio. Vi stolte av å kunne bruke Juke Joint Studio, som ligger i Notoddens Bok og Blueshus, og som består av mange komponenter fra det legendariske STAX studio i Memphis mellom 1960 og 1980!

I tillegg skal du skrive en oppgave, enten alene eller i gruppe, der du/dere gjennom relevante problemstillinger skal reflektere over bluesens historiske og samfunnsrelaterte funksjon i populær- og samtidskulturen

Bluegrass

I emnet bluegrass tilegner vi oss en forståelse av bluegrass-tradisjonen gjennom lytting, herming, tolkning og historisk fordypning. Vi bruker hovedinstrument og stemme til å komme i dybden på hvordan groover og harmoniske forløp henger sammen gjennom et sett med referanselåter. Det vil være rom for kreativitet og personlighet i hvordan man løser de ulike musikalske oppgavene, samtidig som det er viktig at man kan sette musikken inn i et historisk perspektiv og gjenkjenne nøkkel-elementer og artister. Å tilegne seg en grunnleggende kompetanse innen bluegrass vil gi deg nøkler til å løse musikalske utfordringer langt utenfor denne sjangeren.

Videre jobb- og utdanningsmuligheter

Etter endt studie kan du studere videre eller jobbe med musikk og utdanning. Du vil kunne bruke kompetansen din både utøvende og pedagogisk. 

Du kan også ta bachelor i folkemusikk i Rauland. Årsstudiet i Blues vil da telle som første året i bachelorutdanningen. Med 180 studiepoeng kan du ta PPU og blir lærer for 5.-13. klasse. Universitetene i Agder og i Oslo har musikkutdanning på master og ph.d.-nivå.

For kontakt eller mer informasjon om Blues, vennligst fyll inn en interessemelding.

Studiefakta, Tittel m.m

60 studiepoeng

Kostnader

Kontakt skolen for mer informasjon.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Blues.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Blues:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!