Vis studentum.no som: Mobil

Norsk språk og samfunnskunnskap for utenlandske studenter

Høgskolen i Sørøst-Norge
Sammendrag
Varighet: 1 år
Studielån/Stipend: Ja
Heltid/Deltid: Heltid
Søknadsfrist: 1. mars
Utdanningsinstitutt: Høgskolen i Sørøst-Norge
Type utdanning: Årsstudium
Oppstart: Høst - Bø

Norsk språk og samfunnskunnskap for utenlandske studenter

Norsk språk og samfunnskunnskap for utenlandske studenter

Norsk språk og samfunnskunnskap for utenlandske studenter

Dette er et årsstudium for utenlandske studenter som trenger kunnskap og kompetanse i norsk språk og samfunnskunnskap.

Bestått studium dekker norskkravet for opptak til studier i Norge. Studiet gir deg de praktiske språkferdigheter du trenger for å kunne delta i norsk arbeidsliv. Studiet skal også gjøre det lettere for studentene å finne seg til rette i det norske samfunnet.

Dette lærer du 

Det blir lagt særleg vekt på å gi studentene gode allmennkunnskaper i norsk språk. 

Studiet består av to emner: 

  • norsk skriftlig 
  • norsk muntlig

Samfunnskunnskap er en integrert del av begge emner.

Praktisk informasjon

Det er ikke nødvendig med forkunnskaper i norsk. Vi starter på begynnernivå. Studiet har rask progresjon.

Studiet er et intensivt heltidsstudium. Det er ikke mulig å ta studiet på deltid, eller å starte i andre semester. Det er undervisning hver dag. Undervisningen består av forelesninger og gruppe- og seminararbeid. Det er krav om 80 % frammøte i undervisningen, og det er obligatoriske arbeidskrav hver uke. I vårsemesteret skriver studentene en semesteroppgave over selvvalgt tema

Opptakskrav/Søknad

Studiekompetanse fra hjemlandet med tilleggskrav, blant annet engelsk, etter nærmere retningslinjer. Det kreves ikke forkunnskaper i norsk. Kontakt Høgskolen i Sørøst-Norge for mer informasjon.

Studiefakta, Tittel m.m

Årsstudium (60 studiepoeng)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Norsk språk og samfunnskunnskap for utenlandske studenter.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Errors
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt

Høgskolen i Sørøst-Norge

Høgskolen i Sørøst-Norge – kunnskap for fremtiden

Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) tilbyr utdanninger i tett samarbeid med arbeidslivet, slik at du får kontakt med arbeidsgivere allerede under studiene. Vi gir deg kunnskap for fremtiden!

Høgskolen i Sørøst-Norge er landets nest største statlige høyskole, målt i totalt antall studenter, og større enn flere av dagens universiteter. HSN har om lag 18.000 studenter og 1500 ansatte, og består av åtte studiesteder:

HSN ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Det engelske navnet på Høgskolen i Sørøst-Norge er University College of Southeast Norway.

E-læring og nettstudier

Høgskolen i Sørøst-Norge skal være en framtidsrettet høgskole, hvor pedagogisk bruk av IKT, e-læring og nettstudier er en naturlig del av undervisningsformene. HSN tilbyr flere nett- og samlingsbasert studier, slik at du kan kombinere studier med jobb eller med en hektisk hverdag.

Skaff deg internasjonal erfaring med HSN

Hvert år velger mange av studentene ved Høgskolen i Sørøst-Norge å ta et semester i utlandet. HSN legger til rette for at du skal få et best mulig opphold med både faglig og personlig utvikling. Utveksling gir deg et innholdsrikt semester hvor du opplever masse nytt, og det er nyttig for karriere og jobbmuligheter.

Høgskolens profil

Høgskolen i Sørøst-Norge er plassert i en region med tradisjon for å utvikle ressurser til industri gjennom kunnskap. HSN skal være en kraftfull institusjon som utløser potensialet for nye bærekraftige løsninger i samfunnet og for næringslivet. Ved
interfakulære aktiviteter skal de ulike fagmiljøene utløse ny kunnskap og tilføre hverandre verdi.

HSN utløser potensialet hos den enkelte ved å gi studentene nye perspektiver og ved å være tilstede med moderne læringsmetoder gjennom nye, digitale og innovative undervisningsformer. HSN skal sørge for at studentene er tett koblet på de som utvikler bedrifter og løsninger vi trenger, slik at studentene lærer det som trengs i et krevende og omskiftelig arbeidsliv.

Vis alle utdanninger fra Høgskolen i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Høgskolen i Sørøst-Norge

Høgskolen i Sørøst-NorgeHasbergsvei 36
3616 Kongsberg

Tlf: 31 00 80 00

www.usn.no

Kontakt Høgskolen i Sørøst-Norge