Vis studentum.no som: Mobil

Barnehagepedagogikk for andre enn barnehagelærere - Videreutdanning

Høgskolen i Sørøst-Norge
Sammendrag
Varighet: 2 semester (samlingsbasert)
Heltid/Deltid: Deltid
Søknadsfrist: 15. april
Utdanningsinstitutt: Høgskolen i Sørøst-Norge
Type utdanning: Videre- og etterutdanning
Oppstart: Høst - Notodden

Barnehagepedagogikk for andre enn barnehagelærere - Videreutdanning

Barnehagepedagogikk for andre enn barnehagelærere - Høgskolen i Sørøst-Norge

Barnehagepedagogikk for andre enn barnehagelærere

Er du utdannet lærer eller pedagog? Vil du ha kompetanse som barnehagelærer? Kom til Høgskolen i Sørøst-Norge – og gi barn en god start på livet!

Fakta om studiet

Et barn som strekker ut en hånd trenger å bli møtt av en trygg voksenperson. Som barnehagelærer er din viktigste oppgave å være der for barna med omsorg og tilstedeværelse. Holde hånden, legge merke til. Lytte. Du som er utdannet lærer eller pedagog har et supert utgangspunkt for å bli en omsorgsfull barnehagelærer. Bygg på utdanningen din med dette studiet – og få samme kompetanse som barnehagelærere.

Studiet er for deg med en av disse utdanningene:

 • Grunnskolelærer
 • Faglærer i praktiske og estetiske fag med kompetanse fra 1. trinn
 • Barnevernspedagogikk
 • Spesialpedagogikk

I barnehagen jobber vi med mange av de samme fagene som på skolen. Matematikk, språk, tekst og kreativitet. Hvordan kan vi arbeide for at barn får et positivt forhold til seg selv og sin egen læreprosess? Hvordan kan barnehagen og skolen samarbeide for å gi barn en god overgang fra barnehage til skole? Lær om barns språklige og motoriske utvikling, og utforsk sammenhengen mellom lek og læring!

Karriere

Det er stort behov for flere barnehagelærere i norske barnehager. Barnehagelærerstudiet er også en lederutdanning, og kvalifiserer deg til å bli både barnehagelærer, pedagogisk leder eller styrer i barnehage eller andre institusjoner for barn fra 0-6 år.

Opptakskrav/Søknad

Relevante utdanninger for opptak til studiet

 • Grunnskolelærer
 • Faglærer i praktiske og estetiske fag med undervisningskompetanse fra 1. trinn i grunnskolen
 • Spesialpedagog
 • Barnevernspedagog er relevante utdanninger for opptak til studiet.

I tillegg godkjennes følgende utdanninger

 • Grunnskolelærer
 • Kateket
 • Steinerhøyskolens bacherlorutdaning i førskolepedagogikk
 • Steinerhøyskolens lærerutdanning med bachelorgrad i steinerpedagogikk.

Studenten må ha minimum 20 % ansettelse i barnehage.

Studiefakta, Tittel m.m

Videre- / Etterutdanning (30 studiepoeng)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Barnehagepedagogikk for andre enn barnehagelærere - Videreutdanning.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Errors
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt

Høgskolen i Sørøst-Norge

Høgskolen i Sørøst-Norge – kunnskap for fremtiden

Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) tilbyr utdanninger i tett samarbeid med arbeidslivet, slik at du får kontakt med arbeidsgivere allerede under studiene. Vi gir deg kunnskap for fremtiden!

Høgskolen i Sørøst-Norge er landets nest største statlige høyskole, målt i totalt antall studenter, og større enn flere av dagens universiteter. HSN har om lag 18.000 studenter og 1500 ansatte, og består av åtte studiesteder:

HSN ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Det engelske navnet på Høgskolen i Sørøst-Norge er University College of Southeast Norway.

E-læring og nettstudier

Høgskolen i Sørøst-Norge skal være en framtidsrettet høgskole, hvor pedagogisk bruk av IKT, e-læring og nettstudier er en naturlig del av undervisningsformene. HSN tilbyr flere nett- og samlingsbasert studier, slik at du kan kombinere studier med jobb eller med en hektisk hverdag.

Skaff deg internasjonal erfaring med HSN

Hvert år velger mange av studentene ved Høgskolen i Sørøst-Norge å ta et semester i utlandet. HSN legger til rette for at du skal få et best mulig opphold med både faglig og personlig utvikling. Utveksling gir deg et innholdsrikt semester hvor du opplever masse nytt, og det er nyttig for karriere og jobbmuligheter.

Høgskolens profil

Høgskolen i Sørøst-Norge er plassert i en region med tradisjon for å utvikle ressurser til industri gjennom kunnskap. HSN skal være en kraftfull institusjon som utløser potensialet for nye bærekraftige løsninger i samfunnet og for næringslivet. Ved
interfakulære aktiviteter skal de ulike fagmiljøene utløse ny kunnskap og tilføre hverandre verdi.

HSN utløser potensialet hos den enkelte ved å gi studentene nye perspektiver og ved å være tilstede med moderne læringsmetoder gjennom nye, digitale og innovative undervisningsformer. HSN skal sørge for at studentene er tett koblet på de som utvikler bedrifter og løsninger vi trenger, slik at studentene lærer det som trengs i et krevende og omskiftelig arbeidsliv.

Vis alle utdanninger fra Høgskolen i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Høgskolen i Sørøst-Norge

Høgskolen i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg