Vis studentum.no som: Mobil

Religion, livssyn og etikk 1

Høgskolen i Østfold
Sammendrag
Deltid
Søknadsfrist: 1. mars
Årsstudium
1 år, 30 studiepoeng
Ja
Oppstart: Høst - Halden

Religion, livssyn og etikk 1

Religion, livssyn og etikk 1 - Høgskolen i Østfold

Religion, livssyn og etikk 1 ved Høgskolen i Østfold

Ønsker du å lære mer om religion? Høgskolen i Østfold tilbyr utdanningen Religion, livssyn og etikk 1. Studiet tilbys på deltid over 1 år, og gir 30 studiepoeng.

Livssyn og religioner har gjennom historien bidratt til å forme individer, fellesskap og samfunn, og det er i dag et stort mangfold av religioner og livssyn. Ofte kan menneskesyn, tradisjoner og perspektivet på verdier være svært forskjellige og skape spenninger og friksjoner. Derfor er denne kunnskapen viktigere enn noen gang.

Første del av årsstudiet i Religion, livssyn og etikk (RLE)

Religion, livssyn og etikk 1 er første del av årsstudiet i Religion, livssyn og etikk og vil gi deg en dypere forståelse for det flerkulturelle Norge. Du vil lære om hvordan identiteter dannes og kan bygge forståelse mellom religionene. Du vil bli kjent med mange livssyn og de store verdensreligionene, og få innsikt i blant annet etikk og filosofi. I tillegg til å øke dine egne kunnskaper i religion, livssyn og etikk, vil du i studiet lære hvordan du underviser elever i grunnskolen.  

Yrkesmuligheter

Som videreutdanning til en lærerutdanning kan du med Religion, livssyn og etikk 1 undervise i RLE-faget i 5.-10. trinn i grunnskolen.

Videre studier/jobbmuligheter

Religion, livssyn og etikk 1 bygger på Rammeplan for Grunnskolelærerutdanning 5-10, og er aktuelt for lærere som ønsker undervisningskompetanse i faget i skolen. Ønsker du å undervise i RLE på ungdomstrinnet, bør du også ta Religion, livssyn og etikk 2.

Opptakskrav/Søknad

Bestått grunnskole- / allmennlærerutdanning, eller annen lærerutdanning på minimum 180 studiepoeng.

Studiefakta, Tittel m.m

Studiet er en videreutdanning og går over to semestre, høst og vår. Studiet kvalifiserer til undervisning i grunnskolen.

Høgskolen i Østfold

Høgskolen i Østfold
Velkommen til Høgskolen i Østfold!

Ønsker du å ta en fremtidsrettet høgskoleutdanning? Da kan Høgskolen i Østfold være stedet for deg! Høgskolen i Østfold har studiesteder i både Halden og Fredrikstad, og tilbyr over 110 studier på ulike nivå.

Høgskolen i Østfold (HiØ) har 7.000 studenter. Nær 3.600 ordinære studenter ved studiested Halden, nær 2.400 ordinære studenter ved studiested Fredrikstad og nær 1.000 studenter i etter- og videreutdanninger i regi av HiØ. Skolen tilbyr gode muligheter for å ta deler av studiet i utlandet, og legger til rette for fleksible utdanningsløsninger.

Utdanninger ved Høgskolen i Østfold 

Høgskolen i Østfold har en omfattende faglig virksomhet. I tillegg til et stort antall grunnutdanninger – årsstudier, bachelor- og masterstudier – tilbyr skolen en rekke etter- og videreutdanninger.

 Bachelor og lavere studier 
 Masterstudier 
 Etter- og videreutdanninger 

Høgskolen i Østfold

Studiested Halden

I Østfold er Halden den største skolebyen. Her er det bygget ut i stor stil de siste årene – blant annet nytt høgskolesenter, ny videregående skole, samt motorvei og ny bro over Svinesund til Sverige. Halden har fra 1990 markert seg stadig sterkere som IT-, miljø- og kulturby. Halden har ca. 28.000 innbyggere.

Høgskolen i Østfold tilbyr i Halden:

  • Flere typer lærerstudier
  • Flere typer datastudier
  • Studier i økonomi, språk og samfunnsfag
  • Videre- og etterutdanninger

Studiested Fredrikstad

Fredrikstad ligger ved utløpet til Norges lengste elv og er den største byen i Østfold. Fredrikstad har i dag ca. 71.000 fastboende, pluss 1.500 studenter. Rett utenfor Fredrikstad og Kråkerøy finner du Hvaler og Skjærhalden med et yrende sommer- og skjærgårdsliv!

Høgskolen i Østfold tilbyr i Fredrikstad:

  • Helse- og sosialutdanninger
  • Scenekunstutdanninger
  • Videre- og etterutdanninger

Høgskoleutdanning i Fredrikstad og Halden

Vis alle utdanninger fra Høgskolen i Østfold

Kontaktinformasjon til Høgskolen i Østfold

Høgskolen i Østfold

B R A veien 4
1757 Halden

Tlf: 69 21 50 00
www.hiof.no

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!