Vis studentum.no som: Mobil

Bachelorstudium i digitale medier og design

Høgskolen i Østfold
Sammendrag
Bachelor
Halden
3 år
Heltid

Bachelorstudium i digitale medier og design

I bachelorstudiet Digitale medier og design blir du med på reisen fra idè til ferdig produkt. I starten av studiet får du en god innføring i fag innen design av brukeropplevelser (User Experience = UX), produksjon av ulike medier som lyd og film og design og utvikling av nettsteder og applikasjoner. Denne kunnskapen bruker du videre i studiet sammen med din fordypning, for å utvikle designkonsepter og prototyper og evaluere disse i større prosjektfag som UI designprosjekt og Kommunikasjonsdesign. Gjennom mye praktisk arbeid og god kunnskap avslutter du studiet med et bachelorprosjekt, som skal gjøre deg klar til ulike jobbmuligheter i for eksempel reklame-, kommunikasjons- eller webutviklingsbransjen.

 

Du kan velge mellom to fordypninger:

3D-modellering og animasjon

I fordypningen 3D vil du allerede i andre semester ha kurset 3D-modellering, hvor du i det kjente programmet Maya blir loset gjennom planlegging, design og modellering av 3D-objekter. I tredje semester vil kurset 3D-animasjon bruke modellene til å skape bevegelse og aksjon, og sammen med kurset Lyddesign og -produksjon får du en verktøykasse du kan lage simuleringer, filmer og spill med. Og når du har laget noe kult, ta med videoen eller simuleringen til VR-laben og test hvordan du opplever å være inne i din egen 3D-animasjon!

Kommunikasjon

I fordypningen Kommunikasjon vil emnene Tekst og retorikk, Media Studies og Kunsten å overbevise lære deg å formidle på en hensiktsmessig og analytisk måte, og hvordan du former et budskap for å nå frem til publikum og beslutningstakere. I femte semester kombinerer du denne kunnskapen med webdesign og -teknologi, og får erfaring med å produsere god digital historiefortelling. I fordypningen vil du også bli godt kjent med det nye podcast-studioet vårt.

I tillegg vil du få kompetanse innen prosjektledelse og datasikkerhet, og i ditt siste semester skal du skrive en  bacheloroppgave, hvor du sammen med medstudenter jobber på et konkret prosjekt i en bedrift. Du kan lese mer om de ulike emnene i studiet i studieplanen.

Visste du også at du kan ta deler av studiet i utlandet?

Studentmiljø

Teknologi er ikke bare kreativt og gøy, det kan også være sosialt!

Studentene på IT-studiene kan eksperimentere med teknologi i våre mange labomgivelser: VR-lab, podcastrom, datasikkerhetslab, robotlab, CPS-lab, digital fabrikasjonslab og MakerSpace. MakerSpace er IT-studentenes eget lekerom der alle har muligheten til å utfolde seg med teknologisk eksperimentering, lek og læring.

Som student ved Høgskolen i Østfold er du også del av et større miljø med studentforeninger og aktiviteter.

Mange av studentene velger å bo nært skolen i studentboligene som drives av Studentsamskipnaden.

Høgskolen i Østfold

Høgskolen i Østfold

Ønsker du å ta en fremtidsrettet høgskoleutdanning? Da kan Høgskolen i Østfold være stedet for deg!

Høgskolen i Østfold holder til i moderne lokaler i Halden og Fredrikstad, og tilbyr over 100 studier på ulike nivå. I tillegg til et stort antall grunnutdanninger – årsstudier, bachelor- og masterstudier – tilbyr skolen en rekke etter- og videreutdanninger.

Samlet har høgskolen rundt 7.000 studenter og 620 ansatte i ulike stillinger.

Vis alle utdanninger fra Høgskolen i Østfold

Kontaktinformasjon til Høgskolen i Østfold

Høgskolen i Østfold

B R A veien 4
1757 Halden

Tlf: (+47) 69 60 80 00
Fax 69 21 50 02


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!