Vis studentum.no som: Mobil

Bachelorstudium i informatikk - design og utvikling av IT-systemer

Høgskolen i Østfold
Sammendrag
Bachelor
Halden
3 år
Heltid

Bachelorstudium i informatikk - design og utvikling av IT-systemer

Innhold i studiet

I dette studiet kan du velge mellom tre fordypninger: 

Datasikkerhet
I denne fordypningen lærer du om vanlige sikkerhetsutfordringer i utvikling og drift av tjenester og løsninger for disse. Du får kunnskap om hvordan du håndterer sikkerhetsarbeid i en organisasjon. Emner som inngår i denne fordypningen er blant annet Informasjonssikkerhet, Datasikkerhet i utvikling og Drift og webapplikasjoner.

Maskinlæring
I denne fordypningen lærer du å utvikle løsninger som krever at maskinene selv er i stand til å lære og tilpasse seg de oppgavene de får, som for eksempel tolkning av tale, oversetting av språk eller gjenkjenning av bilder. Emner som inngår i denne fordypningen er blant annet Grunnleggende statistikk, Statistisk programmering, Anvendt maskinlæring og Bildeanalyse.

Programmering
I denne fordypningen lærer du å programmere og tilpasse løsninger og grensesnitt til forskjellige brukere og plattformer. Emner som inngår i denne fordypningen er blant annet Mobilprogrammering, Webapplikasjoner og Parallell- og distribuert programmering.

I begge fordypningene får du grunnleggende kompetanse innen webutvikling, programmering, databasesystemer, operativsystemer, softwareutvikling, datasikkerhet, samt algoritmer og datastrukturer.

I ditt siste semester skal du skrive en  bacheloroppgave, hvor du sammen med medstudenter jobber på et konkret prosjekt i en bedrift.

Du kan lese mer om de ulike emnene i studiet i studieplanen.
Visste du også at du kan ta deler av studiet i utlandet?

Har du generell studiekompetanse, men mangler særkravet i matematikk? Institutt for informasjonsteknologi og kommunikasjon arrangerer forkurs i matematikk i perioden april  – juni 2022 med undervisning to kvelder i uka. For informasjon og påmelding, send en epost til Christian Heide (cfh@hiof.no).

Studiemiljø

Teknologi er ikke bare kreativt og gøy, det kan også være sosialt!

Studentene på IT-studiene kan eksperimentere med teknologi i våre mange labomgivelser: VR-lab, podcastrom, datasikkerhetslab, robotlab, CPS-lab, digital fabrikasjonslab og MakerSpace. MakerSpace er IT-studentenes eget lekerom der alle har muligheten til å utfolde seg med teknologisk eksperimentering, lek og læring.

Som student ved Høgskolen i Østfold er du også del av et større miljø med studentforeninger og aktiviteter.

Mange av studentene velger å bo nært skolen i studentboligene som drives av Studentsamskipnaden.

Høgskolen i Østfold

Høgskolen i Østfold

Ønsker du å ta en fremtidsrettet høgskoleutdanning? Da kan Høgskolen i Østfold være stedet for deg!

Høgskolen i Østfold holder til i moderne lokaler i Halden og Fredrikstad, og tilbyr over 100 studier på ulike nivå. I tillegg til et stort antall grunnutdanninger – årsstudier, bachelor- og masterstudier – tilbyr skolen en rekke etter- og videreutdanninger.

Samlet har høgskolen rundt 7.000 studenter og 620 ansatte i ulike stillinger.

Vis alle utdanninger fra Høgskolen i Østfold

Kontaktinformasjon til Høgskolen i Østfold

Høgskolen i Østfold

B R A veien 4
1757 Halden

Tlf: (+47) 69 60 80 00
Fax 69 21 50 02


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!