Årsstudium

Informasjonsteknologi, årsstudium

Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid

Informasjonsteknologi, årsstudium

Innhold i studiet

I dette studiet har du mulighet til å velge blant tre spennende profiler. Du velger profil når du semesterregistrerer deg, men kan bytte profil i løpet av de første ukene etter studiestart.

Profil 1 er for deg som ønsker generell kompetanse innen informasjonsteknologi og/eller skal undervise i informasjonsteknologi på ungdomsskole eller videregående skole. Her lærer du om design av digitale produkter, grunnleggende programmering, webutvikling, datasikkerhet, UI design og utvikling av interaktive nettsteder. Med denne profilen har du også mulighet til å gå videre på Bachelorstudium i informasjonssystemer med fordypning i datasikkerhet og web eller Bachelorstudium i digitale medier og design.

Profil 2 er for deg som ønsker å gå videre på Bachelorstudium i informatikk - design og utvikling av IT-systemer eller Bachelorstudium i informasjonssystemer. Her lærer du om design av digitale produkter, programmering, databasesystemer, datasikkerhet og webutvikling.

For deg som vil gå videre på Bachelorstudiet i informatikk - design og utvikling av IT-systemer, men mangler særkravet i matematikk: Institutt for informasjonsteknologi og kommunikasjon arrangerer forkurs i matematikk som foregår i perioden april – juni 2022, med undervisning to kvelder i uka. For informasjon og påmelding, send en epost til Christian Heide (cfh@hiof.no). For informasjon og påmelding, send en epost til Christian Heide (cfh@hiof.no).

Profil 3 er for deg som ønsker å gå videre på Bachelorstudium i digitale medier og design. Her lærer du om webutvikling, designmetoder, prototyping, videoproduksjon, 3D modellering og grafisk design.

Studentmiljø

Teknologi er ikke bare kreativt og gøy, det kan også være sosialt!

Studentene på IT-studiene kan eksperimentere med teknologi i våre mange labomgivelser: VR-lab, podcastrom, datasikkerhetslab, robotlab, CPS-lab, digital fabrikasjonslab og MakerSpace. MakerSpace er IT-studentenes eget lekerom der alle har muligheten til å utfolde seg med teknologisk eksperimentering, lek og læring.

Som student ved Høgskolen i Østfold er du også del av et større miljø med studentforeninger og aktiviteter.

Mange av studentene velger å bo nært skolen i studentboligene som drives av Studentsamskipnaden.

Høgskolen i Østfold
B R A veien 4
1757 Halden

Høgskolen i Østfold

Ønsker du å ta en fremtidsrettet høgskoleutdanning? Da kan Høgskolen i Østfold være stedet for deg! Høgskolen i Østfold holder til i moderne lokaler i Halden og Fredrikstad, og tilbyr over 100 studier på ulike nivå. I tillegg til et...

Les mer og vis alle utdanninger ved Høgskolen i Østfold

Highlights