Vis studentum.no som: Mobil

Datateknikk: System og nettverksadministrator

Centric IT Academy
Sammendrag
Fagskole
Hamar, Oslo, Trondheim
1 år / 60 studiepoeng
Heltid
Støttet av lånekassen
95 000 NOK
Søknadsfrist: Ordinær søknadsfrist 20.april. Restplasser publiserer etter 25. mai.
Klasserom
Startdatoer
Hamar
95 000 NOK
Høsten 2022

Oslo
95 000 NOK
Høsten 2022

Trondheim
95 000 NOK
Høsten 2022

Datateknikk: System og nettverksadministrator

Ta en fremtidsrettet fagskoleutdanning ved Centric og bli System og nettverksadministrator

Fagskolen Centric IT Academy (CIA) er et selskap i Centric-gruppen som også arbeider med rekruttering, utleie av IT-konsulenter og drift av IT-løsninger. Vi kan derfor tilby fast ansettelse til studenter som fullfører studiet System og Nettverksadministrator*. I tillegg tilbyr vi også kostnadsfri sertifisering innenfor ett av våre studieemner.

Om utdanningen

Dette er et ettårig studium som gir dypere kunnskap og ferdigheter innen drift og administrasjon av nettverk og servere. Studiet bygger videre på emner fra studiet Datateknologi, server- og nettverksdrift. 

En system og nettverksadministrator har til oppgave blant annet å sørge for at nettverket er stabilt og sikkert. Det undervises i programvare og teknologi som benyttes av ledende IT driftsmiljøer, og man lærer å beherske oppsett, implementering og drift av servere og nettverksløsninger.

Studiet går over 1 år på dagtid med oppstart i august/september. Det er obligatorisk undervisning 2 til 3 dager per uke, de øvrige dagene arbeides det med selvstudium og tilrettelagte lab- og prosjektoppgaver. Dette gjør det mulig å kombinere studiet med en praktikantstilling eller deltidsjobb.

______

* Ved fullført studiet System og Nettverksadministrator, gir Centric jobbtilbud i form av fast ansettelse forutsatt at snittkarakter er «C» eller bedre og at fraværsprosenten er under 20%. Centric har kontorer i Hamar, Oslo, Drammen, Stavanger og Trondheim og jobbtilbudet vil være via ett av nevnte kontorer. Ved oppnådd karakter «A» eller «B», vil studenten også få muligheten til å ta en sertifisering innenfor ett av våre emner (eksempelvis Windows server, nettverk el  ITIL) kostnadsfritt. Vi dekker ett forsøk per student per studieår. I tillegg vil alle studenter kunne ta en rekke MTA- og MOS- sertifiseringer kostnadsfritt (flere forsøk er mulig).

For kontakt eller mer informasjon om Datateknikk: System og nettverksadministrator, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videopresentasjon

Videre studier/jobbmuligheter

Centric bemanner flere av landets største selskaper med IT-personell. Består du alle eksamener, kan Centric tilby deg svært gode jobbmuligheter.

 • Service & Support
 • Hosting
 • Cloud Solutions
 • Field Services
 • Software
 • Management

Opptakskrav/Søknad

 • Det generelle grunnlaget for opptak til studiet System og nettverksadministrator er fullført studiet Datateknologi, server- og nettverksdrift, fagbrev i Dataelektronikerfaget, IKT-servicefaget eller IT-driftsfaget.
 • Realkompetanse: Søkere som fyller 23 år i løpet av søknadsåret og som ikke oppfyller det formelle opptakskravet, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse. (For søkere med realkompetanse er det en fordel med kompetanse og ferdigheter innen installasjon og oppsett av Windows Server.)

Søknad via SamordnaOpptak.no.

Studiefakta, Tittel m.m

Studiet gir bl a kunnskap innen:

 • Virtualiseringteknologi
 • Nettverksadministrasjon
 • Serveradministrasjon
 • Verktøy for samhandling- og kommunikasjon
 • Prinsipper og normer for IT kvalitetssikringssystemer
 • Tekniske fagområder ved drift og administrasjon av IT systemer

Følgende emner gjennomgås:

 • Configuring and Administrating Microsoft Windows Server
 • Datacenter Technologies
 • ITIL Foundations
 • Cisco: CCNA
 • Managing Microsoft 365 Fundamentals
 • Microsoft Azure Fundamentals
 • Database Fundamentals

NB! Endringer i emner kan skje fra år til år.

Kostnader

Det påløper ingen kostnader utover studieavgift. Studiemateriell, eksamensgebyr og medlemsskap i Studentsamskipnaden er inkludert. Det er ikke krav om egen PC.

Hvorfor velge Centric IT Academy?

Behov på arbeidsmarkedet

Støttet av lånekassen

Kombinere arbeid

med studier

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Datateknikk: System og nettverksadministrator.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Centric IT Academy

CIA gir deg en fremtidsrettet utdanning + jobb!

Centric utdanner og ansetter IT-mennesker. Vår fagskole eies av Centric-gruppen som også arbeider med rekruttering, utleie av IT-konsulenter og drift av IT-løsninger. Dette gir en helhet som vi er alene om i Norge!

Fagskolen har offentlig godkjente IT-studier i Oslo, Trondheim og Hamar. Alle studenter meldes inn i Studentsamskipnaden med mulighet til å søke studentleilighet.

Hos Centric finner du følgende utdanninger:

Fra studier til jobb

Hvert år ansetter Centric uteksaminerte studenter. Centric har i tillegg egne virksomheter som arbeider med ansettelse, konsulentutleie og rekruttering av arbeidskraft, som fagskolen samarbeider tett med. I løpet av studiet gir Centric informasjon vedrørende arbeidsmarkedet, søknadsprosess, CV og intervjutips, samt råd og veiledning i bruk av for eksempel sosiale medier i jobbsammenheng. 


Godkjent av lånekassen og ettertraktet kompetanse

Skolen er NOKUT godkjent og studiene kan derfor finansieres via Lånekassen. Våre studier evalueres årlig for å sikre et markedsrettet innhold. Studerer du hos oss opparbeider du deg en solid IT-kompetanse som er ettertraktet på arbeidsmarkedet.

Vis alle utdanninger fra Centric IT Academy

Kontaktinformasjon til Centric IT Academy

Centric IT Academy

Grønnegata 52
2317 Hamar

Tlf: +47 91381296
Mobil 913 81 296
itacademy.no


Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 5

Basert på 1 omtaler

Tor André Solbakken
Går nå på andre året (gikk support og driftsteknikker i fjor), veldig godt fornøyd med mitt eget utbytte. Instruktørene har bra med kunnskap og de kan svare på det vi spør dem om. Det er både tavleundervisning, powerpoint, cases som må løses og vi har tilgang på hardware så vi kan labbe så mye som vi ønsker. Miljøet er veldig bra, samarbeidet...
Vis hele omtalen
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Datateknikk: System og nettverksadministrator:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER
Vurdering
(5,0)
Basert på 1 omtaler