Vis studentum.no som: Mobil

Bachelorstudium i bioingeniørfag

Høgskolen i Østfold
Sammendrag
Bachelor
Fredrikstad
3 år
Heltid

Bachelorstudium i bioingeniørfag

Innhold i studiet

Bioingeniørprogrammet er en medisinsk laboratorieutdanning som kombinerer helsefag og teknologi. Bioingeniørutdannelsen vil gi deg kunnskap i en rekke ulike laboratoriedisipliner som genteknologi, biokjemi, mikrobiologi og patologi. Naturvitenskapelige fag som kjemi, biokjemi, cellebiologi, genteknologi, immunologi, hematologi, histologi, fysiologi, mikrobiologi og molekylærbiologi står sentralt i studiet, i tillegg til etikk og kommunikasjon. Du utvikler ferdigheter i stadig mer avansert teknologi, som bidrar til bedre forebygging, diagnostisering, behandling og oppfølging av sykdom og infeksjoner.

Bioingeniører har kompetanse innen fagområder som laboratoriemedisin, laboratorieteknologi, kvalitetssikring og metodeutvikling, samt praktisk laboratoriearbeid. Som bioingeniør har du ansvar for å analysere biologisk materiale som blodprøver, vevsprøver og kroppsvæsker, ved hjelp av avansert teknologisk utstyr. Du vil også tappe blodgivere og produsere blodprodukter som benyttes i behandlingen av pasienter.

Bioingeniører bruker moderne bioteknologi for å studere alle typer biologiske prosesser i kroppen. Du skal tilpasse og prøve ut nye metoder i samarbeid med for eksempel leger og forskere. Biologi og kjemi er sentrale fag i bioingeniørutdanningen.

Studiemiljø

Undervisningsformene varierer, og det legges vekt på at studentene er aktive i undervisningen og jobber med reelle problemstillinger som integrerer teori og praksis.

Praktisk laboratoriearbeid er sentralt i hele studieprogrammet. Ved Høgskolen i Østfold får du ekstern praksis gjennom samtlige tre år. Praksis foregår ved forskjellige laboratorier innenfor mikrobiologi, medisinsk biokjemi, patologi, blodbank, genteknologi og ulike andre spesiallaboratorier.

Du kan velge å gjennomføre profesjonspraksis og bacheloroppgaven i 6. semester ved en av våre samarbeidsinstitusjoner i utlandet. Les mer under studieopphold i utlandet.

Praktisk informasjon

I tillegg til gjeldende opptakskrav anbefales Kjemi 1 (KJE1) fra videregående skole, men dette er ikke er krav.

Vi gjør oppmerksom på at Forkurs for ingeniør- og sivilingeniør ikke kvalifiserer for opptak til Bachelorstudium i bioingeniørfag. Søker kan dekke spesielle opptakskrav med matte og fysikk fra forkurset, dersom søker har generell studiekompetanse i tillegg.

Høgskolen i Østfold

Høgskolen i Østfold

Ønsker du å ta en fremtidsrettet høgskoleutdanning? Da kan Høgskolen i Østfold være stedet for deg!

Høgskolen i Østfold holder til i moderne lokaler i Halden og Fredrikstad, og tilbyr over 100 studier på ulike nivå. I tillegg til et stort antall grunnutdanninger – årsstudier, bachelor- og masterstudier – tilbyr skolen en rekke etter- og videreutdanninger.

Samlet har høgskolen rundt 7.000 studenter og 620 ansatte i ulike stillinger.

Vis alle utdanninger fra Høgskolen i Østfold

Kontaktinformasjon til Høgskolen i Østfold

Høgskolen i Østfold

B R A veien 4
1757 Halden

Tlf: (+47) 69 60 80 00
Fax 69 21 50 02


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!