Spansk, årsstudium

Høgskolen i Østfold
Sammendrag
Årsstudium
Nettstudier
1 år
Heltid

Spansk, årsstudium

Spansk er blant annet et etterspurt fag i norsk skole. Årsstudium i spansk er et nettstudium på fulltid som kan gjennomføres der du til enhver tid befinner deg. Gjennom vår læringsplattform vil du kunne oppdatere deg på fagstoff og jobbe med oppgaver på egenhånd eller sammen med andre.

Årsstudiet tilbys også som et deltidsstudium over to år.

Undervisning

Undervisningen består av varierte arbeidsformer og stor grad av studentaktivitet. Hele veien vil du få oppfølging og veiledning fra lærere. Undervisningen foregår på spansk i et virtuelt klasserom 4 ganger i uken, på dag eller ettermiddag. Her kan du både se, høre, diskutere faglige temaer og kommunisere med medstudenter og lærere.

Hvert semester arrangerer vi også 2-3 frivillige samlinger i Halden med mulighet for repetisjon av gjennomgått fagstoff. Samlingene er ikke obligatoriske, men et tilbud til de som ønsker det og har anledning til å reise til campus Halden. Det anbefales å delta på samlingene dersom man har mulighet til det.

Forkunnskaper

Det anbefales forkunnskaper tilsvarende spansk nivå II fra videregående skole.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan kommer jeg i gang med studiet?

Du må semesterregistrere deg i Studentweb og betale semesteravgift. Når dette er gjort får du tilgang til læringsplattformen Canvas. Se mer informasjon om semesterregistrering her.

Hvor finner jeg praktisk informasjon?

I læringsplattformen Canvas (som du får tilgang til etter semesterregistreringen) finner du praktisk informasjon om pensum, arbeidskrav og oppgaver m.m.

Hvordan foregår nettforelesningene?

Verktøyet Zoom brukes i nettforelesningene, og du bør gjøre deg kjent med dette verktøyet før studiestart, slik at du er godt forberedt til undervisningen. Her finnes en instruksjonsvideo om hvordan du bruker Zoom.

Hvordan er spansk årsstudium organisert?

Årsstudiet i spansk er delt opp i 6 emner som går over høst og vårsemestret. De seks emnene er:

Høst 2021

•    SSP10619 Spansk grammatikk 1 (10 studiepoeng)
•    SSP10719 Spansk og latinamerikansk kultur 1 (10 studiepoeng)
•    SSP10819 Spansk og latinamerikansk litteratur 1 (10 studiepoeng)

Vår 2022

•    SSP11619 Spansk grammatikk 2 (10 studiepoeng)
•    SSP11719 Spansk og latinamerikansk kultur 2 (10 studiepoeng)
•    SSP11819 Spansk og latinamerikansk litteratur 2 (10 studiepoeng)

Hvor finner jeg studieplan og emnebeskrivelser?

Her finner du oppdatert studieplan, og i studieplanen finner du en studiemodell som inneholder alle emnebeskrivelsene. Vi anbefaler deg å lese emnebeskrivelsen før informasjonsmøtet.

Hvor finner jeg litteraturliste?

For å finne litteraturliste for de enkelte emnene, klikker du på emnebeskrivelsene i studiemodellen. Litteraturliste er siste punkt i alle emnebeskrivelser.

Er nettundervisningen obligatorisk?

Det er ikke obligatorisk deltakelse, men vi anbefaler sterkt at du deltar så ofte som mulig. Det er i nettmøtene du kan praktisere spansk og høre spansk. Det er her du kan spørre om ting du lurer på, og det er her læreren forklarer nytt stoff og gjennomgår tekster og øvelser.
Fagstoff og deler av forelesningene legges ut i Canvas før og etter forelesningene, slik at man kan forberede seg og evt. ta igjen dersom man ikke kan følge undervisningen direkte. Alle studenter bør avsette tid til å sette seg inn i fagstoffet og informasjonen som legges ut ukentlig før forelesningene. Det er altså ikke obligatorisk oppmøte/deltakelse verken på nettundervisningen eller på samlingene i Halden.

Hva slags utstyr behøver jeg for å følge nettundervisningen?

Det er viktig at du har webkamera, hodesett (USB-hodetelefon med mikrofon og ekkofjerning), en nyere PC/mac og raskt bredbånd for å kunne få fullt utbytte av nettundervisningen. På nettsiden 'Nettstudier i fremmedspråk' kan du også finne svar på ting du lurer på vedrørende dette.

Er det samlinger på campus Halden i løpet av semesteret?

Det vil utover i høstsemesteret arrangeres noen frivillige samlinger ( kl. 10:00 - 15.00). Vi oppfordrer studenter som har anledning til å delta på samlingene til å gjøre det, da viktig teoretisk stoff vil bli kommentert og bearbeidet. Det legges også til rette for oppgaveløsing og veiledning. Vi oppmuntrer studentene til å gi beskjed til foreleseren dersom de skal delta på den frivillige samlingen. Dersom det blir mindre enn 4 studenter som melder seg, kan den frivillige samlingen bli avlyst.

Hvor får jeg tak i bøkene i litteraturlistene?

Bokhandelen SiØ Bok ved Høgskolen i Østfold har alle bøkene som står oppført i studieplanen. SiØ Bok kan sende bøkene mot faktura. Send en e-post til Cato Hartford Kingsrød: cato.h.kingsrod@hiof.no

Er det studieuker og ferier i løpet av studieåret?

• Uke 40 i høstsemesteret er studieuke.
• Uke 8 er studieuke/vinterferie.

Når blir eksamensdatoene klare?

Eksamensdatoer for høstsemesteret offentliggjøres i Studentweb i siste halvdel av september, og for vårsemesteret i siste halvdelen av februar.

Må jeg komme til campus Halden for å avlegge skriftlig eksamen?

Det er mulig å søke om å avlegge eksamen eksternt. Les mer om dette her. Ved spørsmål, send e-post til Eksamensadministrasjonen eksamen-halden@hiof.no

Hva slags eksamener er det i de ulike emner?

Dette står detaljert beskrevet i emnebeskrivelsene som du finner i studieplan.

Hvor kan jeg henvende meg for å få teknisk hjelp med computeren min?

Riktig adressat for dette er IT-vakt. Her finner du nødvendig informasjon.

Kan jeg låne bøker fra biblioteket når jeg er nettstudent?

Ja, det kan du. Nærmere informasjon finner du på bibliotekets sider.

Finnes det videre studier i spansk på HiØ?

Ja, vi har 'Spansk påbyggingsstudium (30 stp)', se informasjon og studieplan i vår studiekatalog. HiØ tilbyr også masterstudiet 'Fremmedspråk i skolen' (spansk) som deltidsstudium.

Kontaktinformasjon til Høgskolen i Østfold

Høgskolen i Østfold

B R A veien 4
1757 Halden

Tlf: (+47) 69 60 80 00
Fax 69 21 50 02


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!