Studere i USA - New York skyline
03 jan 2023

Studere i USA: språk og kultur

De aller fleste i den moderne verden har fått et inntrykk av den amerikanske kulturen. Fra TV-serier som Friends og How I Met Your Mother til klassiske litteraturverk som Little Women og The Great Gatsby, har amerikansk kultur fått en dominant posisjon i den engelskspråklige og internasjonale verden. Faktisk har amerikansk engelsk blitt så dominerende at det nå er standardspråket verden over.  

 

Finn et studium

Vil du studere i USA? Finn og sammenlign utdanninger

Utdanninger i USA

 

USAs matkultur 

Amerikanske bøker og underholdning har kanskje blitt kjent verden over, men maten tar kulturen til et nytt nivå. De aller fleste i verden har spist på McDonalds eller Subway og nytt en kald Cola ved siden av. Med disse eksemplene skraper vi bare overflaten. Befinner du deg i USA vil du får du smake alt fra fusjonsmat fra det meksikanske kjøkken, gumbo med sjel fra Louisiana, retter av sjøpattedyr fra urfolket i Alaska, pizzeriaer i New York og spennende oster fra Wisconsin. USA er på mange måter en matelskers drøm!  

Amerikansk musikk 

USA er et mangfoldig land, som har satt sine spor i musikken. Sjangeren rap har sin opprinnelse fra New Yorks gater, men du finner også musikk preget av tradisjonell afroamerikansk jazz og blues. Innen disse sjangrene har blant annet store navn som Eminem, The Notorious B.I.G., Jay-Z, Ray Charles, Frank Sinatra og Luis Armstrong gjort stor suksess. Både tradisjonelt og i moderne tider har amerikanske artister også vært fremtredende i populærmusikk, med blant annet Taylor Swift, Bruce Springsteen, Whitney Huston, Rihanna, Beyoncé og Michael Jackson.  

Idrettskulturen i USA 

Norge er kanskje best på vinteridrett, men USA regnes som verdens mest fremgangsrike idrettsnasjon. USA har samlet inn mer enn 2600 OL-medaljer, og være arrangør flere ganger. De største idrettene i landet inkluderer blant annet amerikansk fotball, basketball, baseball, ishockey og gymnastikk, men du finner også samtlige andre idretter. Som et land med idrett dypt i hjertet, vil du som student og driver med en sport her også ha gode muligheter for idrettsstipend. Du kan lese mer om dette her (lenke til artikkel om stipend).  

Amerikansk personlighet 

Mange ser på amerikanere som veldig utadvendte. Sammenlignet med nordmenn kan dette kanskje stemme. I USA blir det for eksempel sett på som høflig å slå an en kort samtale med baristaen på kafeen eller kasseoperatøren i matbutikken. Dette er ikke like vanlig i Norge. Hvis du ikke skremmes bort av dette, vil vennligheten du møter i USA kunne åpne opp for nye og verdifulle vennskap.  

Religion i USA 

USA skiller mellom stat og religion, likevel er religion svært fremtredende her. Det er kristendommen som dominerer i landet, og setter preg på både politikk, holdninger og verdier. Men du finner også en åpenhet for andre religioner, som jødedom, buddhisme, islamisme og hinduisme.  

Språk i Amerika 

USA gir deg en gylden mulighet til å praktisere og forbedre et av verdens mest talte språk. Men som du kanskje vet, finnes det et annet språk som er fremtredende i USA: spansk. Over 90% av USAs innbyggere snakker enten engelsk eller spansk. Jo lenger sør i landet du kommer, desto mer vanlig er spansk. Noen steder, for eksempel nær den meksikanske grensen og de søndre delene av Florida, snakker faktisk flere spansk enn engelsk. Du finner også språk som fransk, tysk, kinesisk og italiensk. 

Les mer om å være student i USA:
 

Utdanningssystemet og søknadsprosessen

USA er et av verdens mest populære studienasjoner, men utdanningssystemet skiller seg fra det norske. Men hvordan? Det får du svar på her!

Lær mer

 

Studentvisum

Alle internasjonale studenter som skal studere i USA trenger et studentvisum. Finn ut hvordan du får studentvisum, søknadsprosessen, dokumentkrav og få annen nyttig informasjon.

Lær mer

  

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i USA er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader, inkludert tips til hvor du kan finne leiligheter.

Lær mer

 

Studielån- og stipend

Skal du studere i USA og skal søke om studiestøtte? Du kan søke støtte fra enten Lånekassen i Norge eller direkte i USA. Her er alt du må vite.

Lær mer

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i USA når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

    

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i USA? Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

   

USAs topp 5 universiteter

USA er kjent for sine gode universiteter og har flere av verdens beste. Men hvilke er de aller beste? Se USAs topp 5 universiteter her!

Lær mer

 

Søknad- og opptakskrav

Hvordan søker du om opptak til høyere utdanning i USA? Er det vanskelig å komme inn? Her får du en oversikt over søknad- og opptakskrav i USA.

Lær mer

 

 

Kilder: livescience.com, snl.no

Sist oppdatert: 03 jan 2023

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 03.01.2023

Studere i Danmark: Levekostnader

Dersom du vurdere å studere i Danmark er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader i Danmark, inkludert tips til hvor du kan finne leiligheter.

Les mer
Sist oppdatert: 03.01.2023

Studere i USA: en guide for internasjonale studenter

Skal du, eller vurderer du å studere i USA? Da er det en del ting som er nyttig å vite. I vår utenlandsguide om USA får du informasjon om alt du trenger å vite før du begynner å studere i USA.

Les mer
Sist oppdatert: 09.01.2023

Studere i Argentina: Lån og stipend

Skal du studere ved et argentinsk universitet har du muligheten til å søke om lån og stipend fra Lånekassen. Les mer om hvor mye støtte du kan få og hvordan her.

Les mer