Studere i Argentina
09 jan 2023

Studere i Argentina: Studentvisum

Som norsk statsborger får du et turistvisum ved innreise til Argentina som er gyldig i 90 dager. Hvis du skal studere i Argentina i en kortere periode trenger du altså ikke studentvisum.   Skal du derimot studere i landet i mer enn tre måneder må du søke om et studentvisum. Dette gjør du etter at du har fått et opptaksbevis fra det argentinske universitetet du skal studere ved. Da må du sende inn de nødvendige dokumentene til den argentinske ambassaden i Oslo, samt kontakte dem for å avtale en tid for et intervju som er en av del av kravene for å få studentvisum i Argentina. 

 

Finn et studium

Vil du studere i Argentina? Finn og sammenlign utdanninger

Utdanninger i Argentina

 

Krav til dokumentasjon 

For å få et studentvisum i Argentina må du sende inn følgende dokumenter til den argentinske ambassaden i Oslo, original og en kopi: 

  • Pass som er gyldig i minst seks måneder etter at du ankommer Argentina. Passet må ha minst to blanke sider. Du får selvfølgelig passet ditt igjen når du har fått svar på søknaden din.  
  • To nye 4x4 cm portrettbilder i farger med en hvit bakgrunn. 
  • Utfylt og signert visumsøknadskjema. Skal helst bli fylt ut elektronisk. Søknadskjemaet finner du her. 
  • Bevis på hvilket utdanningsprogram du skal gå. 
  • Bevis på at lærerstedet du skal studere ved i Argentina er registrert i National Registry of Petitioners on behalf of Foreign Applicants of Argentina (RENURE). Dette får du av det aktuelle lærerstedet. 
  • Bevis på at du er registrert i systemet til det argentinske migrasjonsdirektoratet. Dette får du av utdanningsinstitusjonen din. 
  • Bevis på at du har råd til å finansiere deg selv under ditt studieopphold. Her kan du sende inn bevis fra Lånekassen om at du får innvilget lån og stipend, men ambassaden kan også be om kopier av bankutskrifter og kredittkortopplysninger. 
  • Hvis du er 16 år eller eldre, må du også sende inn en vandelsattest som du får ustedt av politiet.  
  • Du må betale et migrasjonsgebyr her. 
  • Du må også betale et gebyr til ambassaden på rundt 2500 NOK. 

 
Vær oppmerksom på at det kan kreves flere dokumenter utover dette, avhengig av hvilket land du er fra. I tillegg er det verdt å notere seg at selv om du har sendt inn alle de nødvendige dokumentene er du ikke garantert et studentvisum.  
 

Les mer om å være student i Argentina:
 

Utdanningssystemet

Argentina er et spennende land å studere i. Men hvordan fungerer utdanningen her? Ta et minutt eller to og bli bedre kjent med det danske utdanningssystemet!

Lær mer

  

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i Argentina er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader i Argentina.

Lær mer

 

Studielån- og stipend

Skal du studere i Argentina og skal søke om studiestøtte? Da kan du søke om studiestøtte fra Lånekassen i Norge. Her er alt du må vite.

Lær mer

  

Søknad- og opptakskrav

Søknad- og opptakskravene i Argentina varierer avhengig av hvilken utdanning, hvilket nivå og språket utdanningen undervises i. Her får du en oversikt over hva som gjelder av søknad- og opptakskrav for studier i Argentina.

Lær mer

 

Argentinsk språk og kultur

Du vet kanskje mye om Argentina allerede, men hvilken kultur møter du når du skal studere der? Bli kjent med den argentinske kulturen!

Lær mer

  

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i Argentina når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

 

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i Argentina? For å jobbe i Argentina trenger du blant annet et studentvisum. Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

  

Argentinas beste universiteter

Du finner mange spennende universiteter i Argentina. Hvilken av dem er de beste? Se Argentinas desidert beste universiteter her!

Lær mer

 

Det argentinske språket

Du kan kanskje litt spansk fra før av, men det er lurt å ha noen kunnskaper. Se hvor du kan ta spanskkurs før din reise.

Lær mer

Kilder: Cancilleria.gob.ar

Sist oppdatert: 09 jan 2023