Studere i Argentina
03 jan 2023

Studere i Argentina: En guide for internasjonale studenter

Drømmer du om å studere i et land hvor du kan oppleve vingårder sentralt i landet, til Andresfjellene i nord-øst og den fargerike og travle hovedstaden Buenos Aires?

Argentina er et land med ulike landskaper og naturopplevelser og strekker seg helt fra det sørligste punktet i Sør-Amerika til opp mot Bolivia og Paraguay i nord. Er du ordentlig eventyrlysten, kan du oppleve Antarktis ved å ta båt fra den argentinske havnebyen Ushuaia.  

 

Utdanninger i Argentina 

 

Argentina - Fakta

Hovedstad

Buenos Aires

Språk

Spansk

Innbyggertall

Ca. 46 millioner

Areal

2.780.000 km²

Internasjonale studenter

Ca. 90.000

Akademisk år

Mars - september

Valuta

Argentinsk peso (ARS)

Landskode

+54

Tidsforskjell fra Norge

- 4t

  

Utdanning i Argentina

Argentina blir ansett for å ha det beste utdanningssystemet i Latin-Amerika, hvor spesielt universitetet i hovedstaden Buenos Aires er svært populært blant internasjonale studenter og har en god plass på den internasjonale rankingen over universiteter verden over.

Ikke nok med at du får oppleve et helt nytt land med en helt ny kultur, men studier i Argentina er en perfekt mulighet til å lære seg eller forbedre sine spanskkunnskaper. Spansk er det offisielle språket i Argentina og er på andreplass over verdens mest utbredte språk (etter Kina), basert på hvor mange millioner som har spansk som morsmål. Å kunne praktisere spansk vil ikke bare gjøre det lettere å føle seg som en del av den argentinske kulturen, men vil også gi deg store fordeler på arbeidsmarkedet etter endt utdanning.
 

Les mer om å være student i Argentina:
 

Utdanningssystemet

Argentina er et spennende land å studere i. Men hvordan fungerer utdanningen her? Ta et minutt eller to og bli bedre kjent med det danske utdanningssystemet!

Lær mer

 

Studentvisum

Trenger du et studentvisum for å studere i Argentina? Finn ut hvem som må ha studentvisum, søknadsprosessen, dokumentkrav og få annen nyttig informasjon.

Lær mer

  

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i Argentina er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader i Argentina.

Lær mer

 

Studielån- og stipend

Skal du studere i Argentina og skal søke om studiestøtte? Da kan du søke om studiestøtte fra Lånekassen i Norge. Her er alt du må vite.

Lær mer

  

Søknad- og opptakskrav

Søknad- og opptakskravene i Argentina varierer avhengig av hvilken utdanning, hvilket nivå og språket utdanningen undervises i. Her får du en oversikt over hva som gjelder av søknad- og opptakskrav for studier i Argentina.

Lær mer

 

Argentinsk språk og kultur

Du vet kanskje mye om Argentina allerede, men hvilken kultur møter du når du skal studere der? Bli kjent med den argentinske kulturen!

Lær mer

  

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i Argentina når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

 

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i Argentina? For å jobbe i Argentina trenger du blant annet et studentvisum. Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

  

Argentinas beste universiteter

Du finner mange spennende universiteter i Argentina. Hvilken av dem er de beste? Se Argentinas desidert beste universiteter her!

Lær mer

 

Det argentinske språket

Du kan kanskje litt spansk fra før av, men det er lurt å ha noen kunnskaper. Se hvor du kan ta spanskkurs før din reise.

Lær mer

Sist oppdatert: 03 jan 2023