Studere i Argentina
09 jan 2023

Studere i Argentina: Lån og stipend

Skal du studere ved et argentinsk universitet har du muligheten til å søke om lån og stipend fra Lånekassen. Hvilke argentinske læresteder Lånekassen tilbyr støtte til, finner du informasjon om på deres sider.  

For å ha rett på økonomisk støtte fra Lånekassen må du være heltidsstudent. Utdanningen må også tilsvare nivået på en norsk bachelor- mastergrad eller PHD og utdanningen må være offentlig godkjent i studielandet. 

 

Finn et studium

Vil du studere i Argentina? Finn og sammenlign utdanninger

Utdanninger i Argentina

 

Basislån og reisestipend 

Du kan få inntil 128.887 kroner i basisstøtte per skoleår, for å dekke bo- og levekostnader. Istedenfor at du får en månedlig utbetaling, blir denne summen fordelt på utbetaling to ganger i året. For studenter utenfor Norden tilbyr også Lånekassen reisestøtte som skal bidra til å dekke to tur-retur reiser i året. For norske studenter i Argentina er reisestøtten på 25.464 NOK i året.    

På denne siden kan du søke frem dine prioriterte læresteder og se om det er stor sannsynlighet for at du får innvilget studielån og stipend. 

Skolepenger 

Skal du studere ved et offentlig universitet må du betale en studieavgift. Studieavgiften er høyere for en mastergrad enn en bachelorgrad, men det er en lav kostnad sammenliknet med norske skoler. Planlegger du å studere ved et privat universitet er skolepengene en noe høyere sum, vanligvis mellom 25.000 og 50.000 NOK per skoleår. I tillegg til basislånet, dekker Lånekassen hele eller deler av beløpet til skolepenger med inntil 142.220 NOK for et skoleår. 

Andre stipendmuligheter 

Selv om det ikke er spesielt dyrt å studere og leve i Argentina, har du som internasjonal student likevel mulighet til å søke om stipend fra ulike aktører. Du kan også undersøke om universitetet du skal studere ved tilbyr noen stipendordninger du kan søke på. 

Noen av stipendene du kan søke på:  

  • Mente Argentina (MA) Scholarship Program 
  • Benjamin A. Gilman International Scholarships 
  • Roberto Rocca Scholarships 

 

Les mer om å være student i Argentina:
 

Utdanningssystemet

Argentina er et spennende land å studere i. Men hvordan fungerer utdanningen her? Ta et minutt eller to og bli bedre kjent med det danske utdanningssystemet!

Lær mer

 

Studentvisum

Trenger du et studentvisum for å studere i Argentina? Finn ut hvem som må ha studentvisum, søknadsprosessen, dokumentkrav og få annen nyttig informasjon.

Lær mer

  

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i Argentina er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader i Argentina.

Lær mer

  

Søknad- og opptakskrav

Søknad- og opptakskravene i Argentina varierer avhengig av hvilken utdanning, hvilket nivå og språket utdanningen undervises i. Her får du en oversikt over hva som gjelder av søknad- og opptakskrav for studier i Argentina.

Lær mer

 

Argentinsk språk og kultur

Du vet kanskje mye om Argentina allerede, men hvilken kultur møter du når du skal studere der? Bli kjent med den argentinske kulturen!

Lær mer

  

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i Argentina når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

 

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i Argentina? For å jobbe i Argentina trenger du blant annet et studentvisum. Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

  

Argentinas beste universiteter

Du finner mange spennende universiteter i Argentina. Hvilken av dem er de beste? Se Argentinas desidert beste universiteter her!

Lær mer

 

Det argentinske språket

Du kan kanskje litt spansk fra før av, men det er lurt å ha noen kunnskaper. Se hvor du kan ta spanskkurs før din reise.

Lær mer

Kilder: ansa.no, lanekassen.no

Sist oppdatert: 09 jan 2023