Studere i Argentina
09 jan 2023

Studere i Argentina: Språk og kultur

Siden Argentina var en spansk koloni frem til 1853, har Spania og resten av områdene rundt Middelhavet hatt en stor innvirkning på den argentinske kulturen. I motsetning til resten av Latin-Amerika er de fleste argentinere av europeisk opphav, og Argentina blir faktisk omtalt som Sør-Amerikas Europa.  

Selv om Sør-Europa har hatt stor innflytelse, har den argentinske kulturen vokst frem til å bli en unik sammensetning. Den beste måten å forstå den argentinske kulturen på er å oppleve den selv. For å få en liten smakebit, kan du lese mer nedenfor om hva som kjennetegner landet.   

 

Finn et studium

Vil du studere i Argentina? Finn og sammenlign utdanninger

Utdanninger i Argentina

 

Argentinsk mat og drikke 

Argentinere er glade i kjøtt, spesielt biff er en viktig del av det argentinske kjøkkenet. Faktisk så har Argentina det høyeste forbruket av rødt kjøtt i verden. Asado er navnet på en typisk argentinsk barbeque, bestående av biff, svin, chorizo og blodpølse. Kjøttet blir stekt på en parrilla (en type grill), eller under åpen ild. Det blir vanligvis servert rødvin og ulike salater til.  

Empanadas

En annen matrett som er populær i Argentina er empanadas, som kan minne litt om calzone. Empanadas er brød eller deig med fyll, vanligvis kjøttfyll av noe slag. Når det kommer til litt søtere mat, er det verdt å få med seg Dulce de Leche; en melkebasert krem som er kokt sammen av melk og sukker og minner om flytende karamell. 

Vinindustrien 

Det er vanskelig å prate om argentinsk mat- og drikkekultur uten å nevne at landet har den største vinindustrien utenfor Europa. En av de mest kjente regionene er Mendoza, som produserer den anerkjente rødvindruen Malbec. Videre er drikken Mate en viktig del av den argentinske tradisjonen. Den er en koffeinholdig drikk som er fremstilt av planten yerba mate og har en liknende effekt som espresso.  

Argentinsk personlighet 

Generelt sett blir argentinere betraktet som direkte, men samtidig varme mennesker. De kommuniserer ofte i nær kontakt med hverandre, så ikke bli redd om du opplever at noen står veldig nære deg når du prater med dem.

Familiesentrert kultur

Familien har en sentral posisjon i Argentina, hvor også den utvidede familien blir sett på som en like viktig del. Blir du invitert hjem til en argentinsk familie er det vanlig å komme 30-45 minutter senere enn tidspunktet du har blitt invitert til. Det blir faktisk sett på som frekt om du kommer på tiden; at du ikke respekterer den argentinske tankegangen. Generelt er ikke argentinere så opptatt av klokkeslett, med mindre det for formelle arrangementer i forbindelse med eksempelvis jobb. 

Sport 

Når vi nevner Argentina og sport, vil de aller fleste umiddelbart tenke på fotball. Det er ikke rart når noen av historiens verdens beste fotballspillere kommer herfra; Lionel Messi og Diego Maradona. Mange argentinere ser på fotball som en nasjonal religion og Buenos Aires er faktisk hovedstaden med flest fotballstadioner i verden. Derfor er det kanskje litt overraskende at det er sporten pato (oversatt til and på norsk) som er den offisielle nasjonalsporten i Argentina. Sporten har ikke noe med ender å gjøre, selv om navnet tilsier det, men er en blanding mellom basketball og polo. 

Tango 

I tillegg til fotball, er tango også noe de fleste forbinder med Argentina. Tango er en av de mest kjente danseformene i verden og Argentina blir sett på landet der tangoen ble født. Gatene i Argentina er som regel fylt opp med flere tango-kafeer med musikk og dans gatelangs.  

Hovedgrunnen til at tango blir sett på som viktig i Argentina er måten det representerer landet på. Opprinnelig var tango en måte for slavene å uttrykke seg på, før det senere ble populært for alle. Derfor blir tango sett på som en uttrykksform som representerer mangfoldet i landet, hvor alle, uavhengig av posisjon i samfunnet, skaper noe sammen.  

Sikkerhet 

I motsetning til flere andre land i Latin-Amerika, er det ikke spesielt mye kriminalitet i Argentina. Som en hovedregel bør du likevel ta flere forholdsregler i Argentina enn du ellers ville gjort hjemme i Norge.  

Tips for å øke din sikkerhet

Når du ankommer Argentina bør du først og fremst registrere deg hos den norske ambassaden i Buenos Aires, slik at de vet at du oppholder deg i landet og kan hjelpe deg raskere hvis det skulle skje noe. I Argentina er det fortsatt vanligst med kontanter fremfor bankkort og det er flere steder som bare aksepterer kontanter. Derfor vil du være mer utsatt for lommetyveri og ran, så husk å hold et ekstra øye med omgivelsene rundt deg og verdisakene dine. 

Språk i Argentina 

Det offisielle språket i Argentina er spansk, men argentinsk spansk er forskjellig fra det spanske språket som blir brukt i Spania. Faktisk kan argentinsk spansk minne litt mer om italiensk. Det er også flere som i Argentina som prater italiensk, tysk, engelsk og fransk, i tillegg til flere ulike språk blant den argentinske urbefolkningen. Engelsk blir mer og mer pratet blant den yngre befolkningen, spesielt i Buenos Aires.
 

Les mer om å være student i Argentina:
 

Utdanningssystemet

Argentina er et spennende land å studere i. Men hvordan fungerer utdanningen her? Ta et minutt eller to og bli bedre kjent med det danske utdanningssystemet!

Lær mer

 

Studentvisum

Trenger du et studentvisum for å studere i Argentina? Finn ut hvem som må ha studentvisum, søknadsprosessen, dokumentkrav og få annen nyttig informasjon.

Lær mer

  

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i Argentina er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader i Argentina.

Lær mer

 

Studielån- og stipend

Skal du studere i Argentina og skal søke om studiestøtte? Da kan du søke om studiestøtte fra Lånekassen i Norge. Her er alt du må vite.

Lær mer

  

Søknad- og opptakskrav

Søknad- og opptakskravene i Argentina varierer avhengig av hvilken utdanning, hvilket nivå og språket utdanningen undervises i. Her får du en oversikt over hva som gjelder av søknad- og opptakskrav for studier i Argentina.

Lær mer

  

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i Argentina når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

 

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i Argentina? For å jobbe i Argentina trenger du blant annet et studentvisum. Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

  

Argentinas beste universiteter

Du finner mange spennende universiteter i Argentina. Hvilken av dem er de beste? Se Argentinas desidert beste universiteter her!

Lær mer

 

Det argentinske språket

Du kan kanskje litt spansk fra før av, men det er lurt å ha noen kunnskaper. Se hvor du kan ta spanskkurs før din reise.

Lær mer

Kilder: Edarabia.com, Aljawaz.com, Norway.no, helsenorge.no

Sist oppdatert: 09 jan 2023