Studere i Argentina
03 jan 2023

Studere i Argentina: Argentinas beste universiteter

Blant Argentinas 115 universiteter er det to som skiller seg ut som de beste i landet. To av Argentinas beste universiteter kaprer også en plassering blant verdens 1000 beste. Studerer du ved en av disse universitetene, kan du føle deg trygg på at du mottar en høyere akademisk og faglig kvalitet.

 

Finn et studium

Vil du studere i Argentina? Finn og sammenlign utdanninger

Utdanninger i Argentina

 

Argentinas beste universiteter

 
1. of Buenos Aires (UBA) 

University of Buenos Aires, som ble grunnlagt i 1821, har en rekke campuser i landets hovedstad. Universitetet har vokst frem som det nest største universitetet i Latin-Amerika med over 350.000 studenter og rundt 29.000 lærere. UBA er et offentlig universitet og tilbyr til sammen 478 ulike utdanninger fordelt på bachelor-, master- og PHD-nivå. Dermed er det store sjanser for at du finner noe du ønsker å studere, for eksempel i kjemi, datavitenskap, billedkunst eller matvitenskap. Universitetet har også en ledende rolle innen forskning med rundt 800 forskere og 2700 pågående forskningsprosjekter. 

2. National University of La Plata (UNLP) 

Universitetet ligger i byen La Plata, cirka fem mil sørøst for Buenos Aires. Helt siden det ble grunnlagt i 1905, har lærerstedet fått en viktig plass i det argentinske utdanningssystemet med over 90.000 studenter og over 10.000 i lærerstaben. Fordelt på sine fem campuser rundt om i La Plata, har UNLP 17 fakulteter. Her finner du blant annet fakultetet for informatikk, veterinærvitenskap jord- og skogbruk, for å nevne noen få. Til sammen tilbyr universitetet 106 ulike utdanninger, fordelt på bachelor-, master- og PHD-nivå.

Les mer om å være student i Argentina:
 

Utdanningssystemet

Argentina er et spennende land å studere i. Men hvordan fungerer utdanningen her? Ta et minutt eller to og bli bedre kjent med det danske utdanningssystemet!

Lær mer

 

Studentvisum

Trenger du et studentvisum for å studere i Argentina? Finn ut hvem som må ha studentvisum, søknadsprosessen, dokumentkrav og få annen nyttig informasjon.

Lær mer

  

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i Argentina er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader i Argentina.

Lær mer

 

Studielån- og stipend

Skal du studere i Argentina og skal søke om studiestøtte? Da kan du søke om studiestøtte fra Lånekassen i Norge. Her er alt du må vite.

Lær mer

  

Søknad- og opptakskrav

Søknad- og opptakskravene i Argentina varierer avhengig av hvilken utdanning, hvilket nivå og språket utdanningen undervises i. Her får du en oversikt over hva som gjelder av søknad- og opptakskrav for studier i Argentina.

Lær mer

 

Argentinsk språk og kultur

Du vet kanskje mye om Argentina allerede, men hvilken kultur møter du når du skal studere der? Bli kjent med den argentinske kulturen!

Lær mer

  

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i Argentina når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

 

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i Argentina? For å jobbe i Argentina trenger du blant annet et studentvisum. Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

 

Det argentinske språket

Du kan kanskje litt spansk fra før av, men det er lurt å ha noen kunnskaper. Se hvor du kan ta spanskkurs før din reise.

Lær mer


 
 
Kilder: shanghairanking.com, uba.ar, unlp.edu.ar

Sist oppdatert: 03 jan 2023