Studere i Argentina
09 jan 2023

Studere i Argentina: Utdanningssystemet

Med flere enn 115 offentlige og private universiteter, er Argentinas utdanningssystem ansett som det beste i Latin-Amerika. De høyere utdanningsinstitusjonene er administrert av det argentinske kunnskapsdepartementet og blir med jevne mellomrom evaluert av National Commission for University Evaluation and Accreditation (CONEAU). Formålet er å sikre og forbedre kvaliteten på universitetsgrader, slik at studieprogrammene blir akkreditert for en periode på seks år.  

 

Finn et studium

Vil du studere i Argentina? Finn og sammenlign utdanninger

Utdanninger i Argentina

 

Spesialiserte skoler

Noen av lærerstedene er spesialisert innenfor spesifikke fagområder, eksempelvis kunst, vitenskap eller humanistiske fag, mens andre skoler tilbyr et bredt utvalg av ulike studier innenfor flere felt. Selv om det gjennomsnittlige kvalitetsnivået på utdanningene i Argentina er høyt, bør du være oppmerksom på at studiegrader ved små og mindre kjente læresteder ikke blir anerkjente utenfor Argentinas landegrenser.  

Ulike utdanningsnivåer i Argentina 

 
BACHELORGRAD 

En bachelorgrad i Argentina kalles for Licenciatura og tar fire til fem år å gjennomføre. Det første året av bachelorgraden blir kalt Ciclo Básico Común (CBC), hvor formålet er å gi omfattende og tverrfaglig grunnopplæring og utvikle ferdigheter i kritisk tenkning og etikk. En fireårig Licenciatura blir normalt akkreditert som en norsk bachelorgrad (3 år/ 180 studiepoeng).   

MASTER- OG DOKTORGRAD  

Mastergraden kan være enten en ettårig utdanning (Especialización), eller en toårig utdanning (Maestría). Especialización godkjennes i Norge som 60 studiepoeng på masternivå, mens Maestría er likestilt med en toårig norsk mastergrad med 120 studiepoeng. Hvis du ønsker å studere og forske videre kan du ta en Doctorado, altså doktorgrad. Det varierer litt hvor lang tid studenter bruker på en doktorgrad, men det tar normalt sett fire til seks år å gjennomføre.  

Undervisningsspråk i Argentina 

Hvis du velger å studere i Argentina, vil studieprogrammet mest sannsynlig være på spansk. Hvis du ikke vil studere på spansk, men likevel ønsker å oppleve studenttilværelsen i Argentina, har universitetene noen utdanninger på engelsk også. Dermed bør du undersøke hvilket undervisningsspråk ditt drømmestudium har. Uansett om du skal studere på spansk eller engelsk, er du mest sannsynlig nødt til å ta en språktest for å kartlegge dine spansk- eller engelskkunnskaper. Mer informasjon om finner du her.  

Å studere på et annet språk enn ditt eget morsmål, kanskje spesielt spansk i dette tilfelle, vil utvikle dine språkferdigheter og tjene deg godt under studietiden og i arbeidssammenhenger.

Les mer om å være student i Argentina:

 

Studentvisum

Trenger du et studentvisum for å studere i Argentina? Finn ut hvem som må ha studentvisum, søknadsprosessen, dokumentkrav og få annen nyttig informasjon.

Lær mer

  

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i Argentina er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader i Argentina.

Lær mer

 

Studielån- og stipend

Skal du studere i Argentina og skal søke om studiestøtte? Da kan du søke om studiestøtte fra Lånekassen i Norge. Her er alt du må vite.

Lær mer

  

Søknad- og opptakskrav

Søknad- og opptakskravene i Argentina varierer avhengig av hvilken utdanning, hvilket nivå og språket utdanningen undervises i. Her får du en oversikt over hva som gjelder av søknad- og opptakskrav for studier i Argentina.

Lær mer

 

Argentinsk språk og kultur

Du vet kanskje mye om Argentina allerede, men hvilken kultur møter du når du skal studere der? Bli kjent med den argentinske kulturen!

Lær mer

  

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i Argentina når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

 

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i Argentina? For å jobbe i Argentina trenger du blant annet et studentvisum. Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

  

Argentinas beste universiteter

Du finner mange spennende universiteter i Argentina. Hvilken av dem er de beste? Se Argentinas desidert beste universiteter her!

Lær mer

 

Det argentinske språket

Du kan kanskje litt spansk fra før av, men det er lurt å ha noen kunnskaper. Se hvor du kan ta spanskkurs før din reise.

Lær mer

Kilder: ansa.no

Sist oppdatert: 09 jan 2023