Studere i Argentina
09 jan 2023

Studere i Argentina: Søknad- og opptakskrav

Søknadsprosessen og hva de ulike lærerstedene krever av dokumentasjon og kompetanse varierer fra land til land. Det kan kanskje være vanskelig å finne riktig informasjon for akkurat det landet du ønsker å studere i, men vi har derfor samlet informasjonen du trenger for å komme inn på ditt drømmestudium i Argentina.  

 

Finn et studium

Vil du studere i Argentina? Finn og sammenlign utdanninger

Utdanninger i Argentina

 

Søknadsfrist 

Søknadsfristen for høyere utdanning er ulik om du skal studere ved et offentlig eller privat lærested. Ved offentlige universiteter må du søke senest november for opptak til studieåret som starter februar/mars påfølgende år. Ved private læresteder er søknadsfristen rullerende og skolene kan akseptere søknader frem til studiestart. Siden det ikke er noe fast dato, bør du sjekke hjemmesiden til den spesifikke skolen du ønsker å søke på.  

Søknadsprosess 

Hvordan søknadsprosessen foregår kommer an på hvilken grad du ønsker å søke på og om du søker ved et privat eller offentlig universitet.  

BACHELORGRAD 

Søknadsprosessen til bachelorutdanninger i Argentina kan skille seg stort fra hva vi er vant til. Hvis du skal søke på en bachelorgrad ved et offentlig universitet, må du søke opptak gjennom den argentinske ambassaden i Oslo. Søknaden din må inneholde et søknadsbrev, oversikt over tidligere utdanning, jobberfaring og bevis på at du kan finansiere studiene (du kan få bevis fra Lånekassen om at du har rett til støtte fra dem). Videre må du også gjennomføre et kort intervju på spansk på ambassaden. Formålet er ikke at du skal være flytende i spansk, men du bør ha grunnleggende forståelse, samt klare å uttrykke deg på et greit nivå.  

Ønsker du heller å ta en bachelor ved et privat universitet, søker du direkte til lærerstedet. Du finner som regel søknaden på hjemmesiden til de ulike lærerstedene. Søknaden må inneholde vitnemålet ditt, et motivasjonsbrev, CV og ett til to referansebrev fra tidligere lærere eller arbeidsgivere. 

MASTERGRAD 

Skal du søke på en master i Argentina, søker du direkte til universitet med søknadsskjemaet som du finner på universitetets hjemmeside. Til søknaden må du legge ved vitnemål, CV, motivasjonsbrev, anbefalingsbrev, språktest og bevis på at du kan finansiere studiene. 

Utveksling

Hvis du ikke ønsker å ta en hel grad i Argentina, men likevel vil oppleve hvordan det er å være student i landet, kan du dra dit på utveksling. Norske skoler har ulike utvekslingsavtaler, så ta kontakt med skolen din for å finne ut av hvilke argentinske universiteter de har avtale med. Som utvekslingsstudent er det viktig å huske på at ditt norske lærersted må forhånds- og ettergodkjenne fagene. Du bør også vite at fag fra 1. året av bachelorgradene i Argentina ikke gir studiepoeng i Norge.   

Opptakskrav 

Hva slags opptakskrav som er gjeldende for deg, avhenger av hvilket universitet du ønsker å studere ved og hvilken grad du skal ta. Her får du likevel en generell oversikt: 

BACHELORGRAD 

For å søke på en bachelor må du ha generell studiekompetanse. For noen utdanninger vil det også være krav om spesifikke fagbrev eller audition, intervju eller portefølje. Hvis du skal studere ved et offentlig universitet, krever de ofte at du tar et ettårig studium før du begynner på bachelorgraden. Dette studie heter Ciclo Básico Común (CBC) og er ikke støttet av Lånekassen.  

MASTERGRAD 

Hvis du skal søke på en mastergrad må du ha en bachelorgrad innenfor samme fagfelt. Generelt sett må du ha gjennomsnittskarakter C eller bedre for å bli vurdert for opptak til en mastergrad. 

Språkkrav

Siden undervisningsspråket i Argentina hovedsakelig er spansk og i noen tilfeller på engelsk, må du ta en språktest for å bevise dine språkkunnskaper i det språket du skal studere på. Offentlige universiteter krever at du tar spansktesten Certificado de Español Lengua y Uso (CELO), som er landets egne test. Private universiteter har som regel ingen spesifikke krav til hvilken spanskspråklig test du tar. Skal du ta en engelskspråklig test er de vanligste testene IELTS og TOEFL. Det kan variere fra skole til skole hvilken score du må ha på språktesten for å kunne bli godkjent som student. Du kan lese mer om ulike språktester her.
 

Les mer om å være student i Argentina:
 

Utdanningssystemet

Argentina er et spennende land å studere i. Men hvordan fungerer utdanningen her? Ta et minutt eller to og bli bedre kjent med det danske utdanningssystemet!

Lær mer

 

Studentvisum

Trenger du et studentvisum for å studere i Argentina? Finn ut hvem som må ha studentvisum, søknadsprosessen, dokumentkrav og få annen nyttig informasjon.

Lær mer

  

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i Argentina er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader i Argentina.

Lær mer

 

Studielån- og stipend

Skal du studere i Argentina og skal søke om studiestøtte? Da kan du søke om studiestøtte fra Lånekassen i Norge. Her er alt du må vite.

Lær mer

 

Argentinsk språk og kultur

Du vet kanskje mye om Argentina allerede, men hvilken kultur møter du når du skal studere der? Bli kjent med den argentinske kulturen!

Lær mer

  

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i Argentina når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

 

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i Argentina? For å jobbe i Argentina trenger du blant annet et studentvisum. Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

  

Argentinas beste universiteter

Du finner mange spennende universiteter i Argentina. Hvilken av dem er de beste? Se Argentinas desidert beste universiteter her!

Lær mer

 

Det argentinske språket

Du kan kanskje litt spansk fra før av, men det er lurt å ha noen kunnskaper. Se hvor du kan ta spanskkurs før din reise.

Lær mer

Kilder: ansa.no

Sist oppdatert: 09 jan 2023