Studere i Argentina
09 jan 2023

Studere i Argentina: Bo- og levekostnader

Som en konsekvens av Argentinas økonomiske problemer de siste tiårene, er bo- og levekostnadene ganske høye for lokalbefolkningen. Men for internasjonale studenter vil ikke kostnadene oppleves som dyre, spesielt ikke for deg som er vant med norske priser. I likhet med de fleste andre land, er kostnadene høyere i Buenos Aires, landets hovedstad.  

 

Finn et studium

Vil du studere i Argentina? Finn og sammenlign utdanninger

Utdanninger i Argentina

 

Gjennomsnittlig levekostnader 

Argentina er økonomisk rimelig sted å bo og leve. Som internasjonal student vil du klare deg fint med 61.000 ARS (ca. 4.200 NOK) i måneden; et lavt beløp sammenliknet med levekostnadene i Norge. Selv om Argentina generelt er en god del billigere enn Norge, så er den argentinske valutaen spesielt svak nå i 2022 sammenliknet med eksempelvis 2020. Derfor bør du være forberedt på at den argentinske valutakursen kan bli sterkere i fremtiden.   

For å gi et bilde av hva slags kostnader du kan forvente deg, har vi samlet ulike gjennomsnittspriser på ting du sikkert får god bruk for. Disse kostnadene basert på prisene i Buenos Aires, da dette er byen de fleste internasjonale studenter studerer i. 

Noen snittkostnader:

  • Månedsleie for bolig (1- roms leilighet): 43.600 ARS (ca. 3.000 NOK)
  • Månedskort for kollektivtransport: 1.420 ARS (ca. 97 NOK)
  • Måltid på restaurant (mellomklasse): 870 ARS (ca. 59 NOK)
  • Cappuccino: 248 ARS (ca. 17 NOK)
  • En flaske vin: 526 ARS (ca. 36 NOK)
  • Vannflaske (1.5 liter): 102 ARS (ca. 7 NOK)
  • Melk (1 liter): 102 ARS (ca. 7 NOK)
  • Kinobillett: 700 ARS (ca. 48 NOK) 
      

Merk: Disse kostnadene er fra desember 2022. 

 
Bolig 

Som internasjonal student har du flere boalternativer. Hvis du ønsker god tilrettelegging for å bli godt kjent med dine medstudenter og bo nære universitetet, kan du bo i studentbolig. Om du heller ønsker mer privatliv er det selvfølgelig også mulig å leie privat. Da er det viktig å undersøke grundig før du skriver under på en kontrakt for å unngå svindel. For å få en autentisk opplevelse og bli kjent med den argentinske kulturen på nært hold, kan du også bo hos en argentinsk vertsfamilie. 

Helsekostnader 

De offentlige helsetjenestene i Argentina er gratis for landets innbyggere. Med studentvisumet regnes du midlertidig som en argentinsk innbygger og har du krav på fri helsehjelp fra det offentlige. Midlertidig kan den offentlige helsehjelpen være noe begrenset og det kan derfor være nødvendig å oppsøke private helseklinikker for å få den hjelpen man trenger. Hvis dette blir nødvendig, kan du søke om refusjon av utgiftene fra HELFO dersom du studerer på heltid utenfor EU/EØS og er medlem i den norske folketrygden.
 

Les mer om å være student i Argentina:
 

Utdanningssystemet

Argentina er et spennende land å studere i. Men hvordan fungerer utdanningen her? Ta et minutt eller to og bli bedre kjent med det danske utdanningssystemet!

Lær mer

 

Studentvisum

Trenger du et studentvisum for å studere i Argentina? Finn ut hvem som må ha studentvisum, søknadsprosessen, dokumentkrav og få annen nyttig informasjon.

Lær mer

 

Studielån- og stipend

Skal du studere i Argentina og skal søke om studiestøtte? Da kan du søke om studiestøtte fra Lånekassen i Norge. Her er alt du må vite.

Lær mer

  

Søknad- og opptakskrav

Søknad- og opptakskravene i Argentina varierer avhengig av hvilken utdanning, hvilket nivå og språket utdanningen undervises i. Her får du en oversikt over hva som gjelder av søknad- og opptakskrav for studier i Argentina.

Lær mer

 

Argentinsk språk og kultur

Du vet kanskje mye om Argentina allerede, men hvilken kultur møter du når du skal studere der? Bli kjent med den argentinske kulturen!

Lær mer

  

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i Argentina når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

 

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i Argentina? For å jobbe i Argentina trenger du blant annet et studentvisum. Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

  

Argentinas beste universiteter

Du finner mange spennende universiteter i Argentina. Hvilken av dem er de beste? Se Argentinas desidert beste universiteter her!

Lær mer

 

Det argentinske språket

Du kan kanskje litt spansk fra før av, men det er lurt å ha noen kunnskaper. Se hvor du kan ta spanskkurs før din reise.

Lær mer

Kilder: numbeo.com

Sist oppdatert: 09 jan 2023